Re: Služba z EU - kurz ke kterému dni?
>>Jedná se službu z EU. Přichází nám faktura za
>>provedené služby provedené za celý měsíc. Datum
>>vystavení
>>faktury je 2.8, služba je za 7měs., datum doručení
>>tj.
>>doplnění údajů je 14.8. Nyní mi jde o ukčení kurzu u
>>služby a ten se bere z kterého dne ? tj. uskutečnění
>>služby ( a kdy když služba byla poskytnutá během
>>celého
>>měsíce ) nebo datum vystavení faktury? Máme určený
>>denní
>>kurz! Ke kterému datu určit kurz na přepočet měny?
>>Náklad do účetnictví účetním zápisem 7/2012, DPH -
>>samovyměření ř. 5 - 43 uvádím do daňového přiznání
>>dnem
>>doplnění údaju ( tj. datum doručení ) 8/2012?
>
>podle mého názoru kurzem a do přiznání ke dni
>uskutečnění zdanitelného plnění, tedy ke dni poskytnutí
>služby,
tzn. které datum uvést kurz, když byla služba poskytováná po celý měsíc ? mám uvádět poslední den v měsíci tj. 31. 7 a tímto datem uvádět i do daň.přiznání samovyměření za službu?
děkuji
>doplnění údajů na fakturu je při pořízení zboží,
>nikoliv služby.
>tedy za 7/2012 , dodatečné ř. 5 a 43
děkuji, tak jsem to doposud dělala blbě, protože jsem to brala stejně jako u zboží a to náklad 7/2012, samovyměření podle doplnění údajů přijetí faktury 8/2012 !!!!!!!!! Mám to nějak opravovat, nebo doufat, že si toho nikdo nevšimne?
A je v tom nějaká logika, proč se to nedělá stejně? Služba samovyměření a DPH uskutečnění služby a zboží DPH podle doplnění údajů ?Sanžím se najít proč, ale .....
taku už to mám nastudované!!!
akorát ještě kontrolní otázka. Pokud jde o zboží i službu v tuzemsku ČR ( dodavatel ČR - odběratel ČR ), pak se rozdíl mezí službou a zbožím nedělá, DPH se uplatňuje na vstupu u obou případů vždy doplňěním údáje o duroučení faktury? A mohu Vás poprosit, kde přímo se to v § uvádí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2012 14:04
Jedná se službu z EU. Přichází nám faktura za provedené služby provedené za celý měsíc. Datum vystavení faktury je 2.8, služba je za 7měs., datum doručení tj. doplnění údajů je 14.8. Nyní mi jde o ukčení kurzu u služby a ten se bere z kterého dne ? tj. uskutečnění služby ( a kdy když služba byla poskytnutá během celého měsíce ) nebo datum vystavení faktury? Máme určený denní kurz! Ke kterému datu určit kurz na přepočet měny? Náklad do účetnictví účetním zápisem 7/2012, DPH - samovyměření ř. 5 - 43 uvádím do daňového přiznání dnem doplnění údaju ( tj. datum doručení ) 8/2012?