Re: cena za účetní řádek?
Já účtuji za počet zpracovaných dokladů, na řádky by se někteří nedoplatili.
Re: cena za účetní řádek?
Ono záleží dost i na pracnosti a tudíž na čase vynaloženém na účetnictví a věci související. Např. faktura na obyčejný nákup zboží v tuzemsku je na zaúčtování snadná. Jiné je, když je to faktura na přenesení daňové povinnosti, reverse charge, cizí měny, investice/opravy atd. Jednoduché faktury mohu do pc "nasypat" relativně rychle a vygenerovat tak množství řádků, ale u složitých případů se může stát, že mi potrvá klidně i 15 minut, než prověřím, že tuto fakturu mohu/mám zaúčtovat určitým způsobem - ale výsledkem zaúčtování složité faktury je taky jeden řádek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
16. 10. 2012 15:42
Dobrý den,
poohlížím se po někom kdo by mi vedl účetnictví (dříve podvojné) a na internetu se často vyskytují ceny za účetní řádek, nebo řádek v deníku. Co to znamená? Znamená to, že když mám fakturu přijatou a zaúčtování mám např. 501/321 a 343/321, tak jsou to dva účetní řádky nebo jak to je? Díky za rady, člověk se v tom těžko orientuje, když není z oboru. Hezký den.