Cena za účetní řádek?

• (neregistrovaný)

16. 10. 2012 15:42

Dobrý den,
    poohlížím se po někom kdo by mi vedl účetnictví (dříve podvojné) a na internetu se často vyskytují ceny za účetní řádek, nebo řádek v deníku. Co to znamená? Znamená to, že když mám fakturu přijatou a zaúčtování mám např. 501/321 a 343/321, tak jsou to dva účetní řádky nebo jak to je? Díky za rady, člověk se v tom těžko orientuje, když není z oboru. Hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2012 16:03

Maxx (neregistrovaný)

Re: cena za účetní řádek?
      Pro mě je tohle řádek 1.
      (neberu zvlášť rozúčtování na DPH)

Nevím, jak ostatní.

• 16. 10. 2012 16:36

Sooňa (neregistrovaný)

Mám to stejně, ale už jsem viděla, že se opravdu každý řádek účtuje zvlášť a další 2 řádky jsou pak naúčtovány i na bance při zaplacení fa.

• 16. 10. 2012 17:15

anonymm (neregistrovaný)

Já účtuji za počet zpracovaných dokladů, na řádky by se někteří nedoplatili.

• 16. 10. 2012 21:30

Eva M.

Ono záleží dost i na pracnosti a tudíž na čase vynaloženém na účetnictví a věci související. Např. faktura na obyčejný nákup zboží v tuzemsku je na zaúčtování snadná. Jiné je, když je to faktura na přenesení daňové povinnosti, reverse charge, cizí měny, investice/opravy atd. Jednoduché faktury mohu do pc "nasypat" relativně rychle a vygenerovat tak množství řádků, ale u složitých případů se může stát, že mi potrvá klidně i 15 minut, než prověřím, že tuto fakturu mohu/mám zaúčtovat určitým způsobem - ale výsledkem zaúčtování složité faktury je taky jeden řádek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).