Re: Jak zaměstnat manželku cizinku?
http://www.jakpodnikat.cz/spolupracujici-osoba.php
Re: Jak zaměstnat manželku cizinku?
V tomhle státě je trapné všechno. Na ŽivÚ. není problém vystavit živnostenský list, ale pokud nemá trv. bydliště musíte zdokladovat ještě bydlení v obecním bytě a žádat obec, zda tu může podnikat a to se jim moc nelíbí. Prostě aby zákony šly ruku v ruce, tak na sebe narážení. Ale co chceme co jsme si zvolili to máme a ještě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
16. 10. 2012 18:30
Dobrý den, sám jsem zaměstnaný a mám vedlejší výdělečnou činnost (e-shop), vedu DE. Manželka Ruska, povolený přechodný pobyt s tím, že budeme žádat o trv.bydliště, vedena na UP Brno-město. Obstarává chod e-shopu a DE (Pohoda), čtvrtletní příznání DPH atd. Jak to udělat, aby jsme vedli jedno DE a ona platila soc. a zdrav. odvod. Slyšel jsem o nějakém sdružení podnikatelů bez pravní subjektivity, ale vůbec to nechápu. Bydlíme v obecním bytě. Děkuji za každou radu.