Re: Jak zaměstnat manželku cizinku?
http://www.jakpodnikat.cz/spolupracujici-osoba.php
Re: Jak zaměstnat manželku cizinku?
V tomhle státě je trapné všechno. Na ŽivÚ. není problém vystavit živnostenský list, ale pokud nemá trv. bydliště musíte zdokladovat ještě bydlení v obecním bytě a žádat obec, zda tu může podnikat a to se jim moc nelíbí. Prostě aby zákony šly ruku v ruce, tak na sebe narážení. Ale co chceme co jsme si zvolili to máme a ještě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2012 18:30
Dobrý den, sám jsem zaměstnaný a mám vedlejší výdělečnou činnost (e-shop), vedu DE. Manželka Ruska, povolený přechodný pobyt s tím, že budeme žádat o trv.bydliště, vedena na UP Brno-město. Obstarává chod e-shopu a DE (Pohoda), čtvrtletní příznání DPH atd. Jak to udělat, aby jsme vedli jedno DE a ona platila soc. a zdrav. odvod. Slyšel jsem o nějakém sdružení podnikatelů bez pravní subjektivity, ale vůbec to nechápu. Bydlíme v obecním bytě. Děkuji za každou radu.