Re: nárok dovolené po RD
Spočítejte si,kolik jste od začátku roku svojí rodičovskoudovolenou zameškalal úpracovních dnů. Pokud nyní do konce roku odpracujete alespoň 60 dnů, vznikne vám nárok na dovolenou v roční výměře (tedy 20 nebo 25 dní, to nevím, kolik máte), pokrácený za zameškaných 100 prac dní o 1/12 a každých dalších 21 prac.dní o další 1/12.
Re: nárok dovolené po RD
Asi jste chtěla napsat, že jste starou dovolenou čerpala po MD před nástupem na RD.
Rok 2012 se posuzuje samostatně. Pokud odpracujete do konce roku 60 dnů, budete mít nárok na celou dovolenou, ale krácenou o zameškané dny. Spočítejte pracovní dny zameškané po dobu RD a k tomu přičtete nemoc, ošetřovné, neplacené volno, které případně do konce roku budete mít. Za 100 dnů se krátí o 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12.
Pokud nestihnete odpracovat 60 dnů, budete mít nárok jen na 1/12 za každých 21 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 10. 2012 11:06
Dobrý den,
dne 3.9.2012 jsem se po RD vrátila do původního zaměstnání. Před nástupem na MD mi byla proplacena dovolená. Jedná se mi o to jaký mám nárok na dovolenou nyní po návratu zpět do zaměstnání! Děkuji moc za odpověď