Re: min.vyměřovací základ u zdravotního
Dobrý den, pokud zaměstnanec pracuje jen u vás (nemá tedy příjem ještě u jiného zaměstnavatele), tak skutečně musí doplácet zdravotní pojištění z minimální mzdy - v tom případě je to přesně tak, jak říkáte. VZ 6000 hradí 4,5% (jednu třetinu ze 13,5%) zamec, 9% (dvě třetiny ze 13,5%) zaměstnavatel a z rozdílu do minima, tedy z 2000 hradí 13,5% zaměstnanec.
Re: min.vyměřovací základ u zdravotního
ANO, jiný příjem nemá. Tak to mám dobře, studovala jsem si to ve mzdové účetní, ale chtěla jsem to zkonzultovat s někým, kdo dělá mzdy. MOC Vám děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 10. 2012 14:20
Dobrý den, prosím, poradí mi někdo :-) Zaměstnanec pracuje na zkrácený pracovní úvazek 20h týdně, jeho HM je 6.000Kč. Plátcem pojistného není stát.. Takže chápu to dobře, že z hrubé mzdy zaplatí zaměstnavatel 9% z HM 6.000 ZP tj.540 Kč a zaměstnanec 4,5% ze 6.000 tj.270 a pak ještě z rozdílu vyměř.zákl. tedy z částky 2.000 Kč 13,5% tj.270Kč? Těch 270,- z rozdílu do vyměř.základu hradí zaměstnanec? DĚKUJI MOC ZA POMOC.