Re: nesprávné počáteční zůstatky účtů
souhlasím, musíte se vrátit ty tři roky zpět a dohledat to, popř. jestli chcete jen zúčtovat rozdíly na základě nějakého jiného soupisu, tak si nechte podepsat od jednatele, že ten rozdíl máte zúčtovat do nákladů nebo výnosů, jinam to nejde, ať to není později, až se v tom bude někdo hrabat, na Vás
Re: nesprávné počáteční zůstatky účtů
prosím a jak je to s těmi náklady a výnosy, jde zřejmě o nedaňové náklady?
a pokud musím zaúčtovat do výnosů - lze je považovat za daňové či nedaňové? a pokud nedaňové, kam se toto umísťüj do přiznání k dani z příjmu právnických osob??
díky L
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 10. 2012 14:47
dobrý den,
dostalo se mi do rukou účetnictví, kde jsou absolutně špatné nebo nedohledatelné podklady k počát zůstatkům rozvahových účtů k 1.1.2012, chtěla bych toto nějak dát dohromady:
např závazek vůči VOZP na 336 - nechala jsem si z VOZP zaslat jejich přehled a vyplývá z toho , že je zde závazek 2000, přitom v účetnictví je závazek 45.000
nebo např dodavatelé 321 (počáteční zůstatek uveden jako celkový závazek 300.000)- nenexistuje saldokonto, z kterého bych viděla z jakých neuhrazených faktur se tento zůstatek skládá, nehledě k tomu, že nemohu kontrolovat pravidlo 36 měsíců u jednotlivých faktur. Firmu nikdo neuhání kvůli úhradám a ekonom tvrdí, že faktury jsou zaplacené, až na dvě, které je schopen mi ukázat.
Nevím jak tento účet narovnat.
o podobný případ jde i u účtu odbětatelé 311
Tyto problémy se táhnou již několik let a několik účetních je nechalo být, tj je to zcela nedohledatelné.
Mohu dorovnat nějak aniž by toto šlo do výnosů nebo nákladů??
díky za názor LF