Re: příspěvek na penzijní přip.nad limit
Tím, že nedáváte 5% z hrubé mzdy, ale ze základu SP, tak musíte příspěvek navýšit o tu vypočtenou výši. Doposud máte postup správný. Pak musíte ještě spočítat (24 733+1299)x5%=1 301. A o tuto částku navýšíte ZSP- 24 733+1301=26 034
Re: příspěvek na penzijní přip.nad limit
Budete na tom s programem asi jako já... Musela jsem žádat o úpravu. Program totiž počítá příspěvek, jak příšete, ze základu na soc.poj., no a částka, která je nad limit je také základem pro soc. poj., tzn. že program jede stále dokola. Vypočte částku nad limit, a tu připočte k základu pro SP a z toho vypočítá znovu příspěvek na PP, no a tím pádem je ten příspěvek a také částka nad limit vyšší než byla původně, a tak pořád dokola... :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 10. 2012 8:20
dobrý den, zaměstnanci přispíváme 5% z vyměř.základu na soc. už překročil 24000, je tento výpočet správně?
hrubá mzda 24733 vyměř.základ 24733+1301=26034
nevím jak se vypočte částka 1301? pokud je to do limitu tak se počítá 5% to mi sedí ale teď už blbnu.
můžete mi poradit. děkuji