Re: propustka - ambulantní zákrok
Pokud byste si chtěla vzít propustku na návštěvu lékaře, tak ta je na nezbytně nutnou dobu. Spíše bych to viděla na nemocenskou (pokud však bude na 1 den, bude neplacená). Zeptejte se vaší mzdové účetní, na kolik hodin vám propustku vezme, v našem podniku byste s celodenní propustkou neuspěla.
Proto jsem psala, ať se zeptá jejich mzdové účetní. Vím, že v malých firmách jsou celodenní propustky obvyklé. Jelikož jsme velká organizace, tak se propusky důkladně hlídají. Kde je velký počet zaměstnanců, to ani jinak nejde,
75 km tam, zákrok, 75 km zpět - to by mohlo být i na celý den s náhradou mzdy, pokud jde o zdravotnické zařízení, které má smlouvu s Vaší zdravotní pojišťovnou. Ještě ovšem záleží na tom, jestli někde blíže bydlišti nebo pracovišti není zdravotnické zařízení, které poskytuje stejné služby. Pak by se doba nezbytně nutná brala jen jako byste šla tam. Prostě náhrada je za dobu nezbytně nutnou při splnění dalších podmínek (více viz příloha k nařízení vlády 590/2006). Když bude doba nezbytně nutná zjištěna kratší než celý den a Vy do práce už nepřijdete, tak Vám zaplatí jen tu dobu nezbytně nutnou, ale na ten zákrok stejně jít musíte, takže o co vlastně dopředu jde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2012 7:27
dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda si můžu vzít na ambulatní zákrok (menší operační zákrok) na celý den propustku? mám na to nárok?nebo pro zaměstnavatele musím mít nějaký jiný papír.