Re: odměňování zaměstnance v o.p.s.
>>Dobrý den, prosím o radu. Jsem zaměstnaná v obecně
>>prospěšné společnosti (soukromé muzeum).
>>Chci se zeptat, jakým předpisem se řídí odměňování
>>zaměstnanců v o.p.s.? Obdržela jsem mzdový výměr. Mám
>>nárok na příplatek za práci ve svátek, v sobotu a v
>>neděli? Vedení o.p.s. mi tvrdí, že nárok na příplatky
>>nemám, protože společnost poskytuje veřejně prospěšné
>>služby.
>>Děkuji předem za odpovědi.
>
>Dejte jim přečíst ZP. Jen v případě, že byste měla DPP tak musíte mít sjednané v dohodě. Ale dle toho, že máte mzdový výměr soudím že jste zaměstnána na PP.
Ano jsem zaměstnaná na hlavní pracovní poměr, nikoliv na žádnou z dohod. Podle toho, že jsme obdržela mzdový výměr se domnívám, že zaměstnanci o.p.s jsou odměňováni mzdou, ale není mi jasné proč tedy nemám v tom případě nárok na příplatky za práci ve svátek, v sobou a neděli. Zdůvodňují to tím, že poskytují veřejně prospěšné služby.
Prosím jaké právní předpisy toto řeší, čím mohu argumentovat?
Děkuji.
ZP nezná §, kde by bylo cokoliv napsáno o tom že se něco na o.p.s. nevztahuje. Také dělám v neziskovce a samozřejmě se řídíme dle ZP (přesčasy,....). Takže jim řekněte ať Vám ukáží zákon a paragraf, kde je naspáno, že o.p.s. neposkytuje příplatky,... Jinak doporučuji obrátit se na IP nebo to jen s nimi konzultovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2012 8:05
Dobrý den, prosím o radu. Jsem zaměstnaná v obecně prospěšné společnosti (soukromé muzeum).
Chci se zeptat, jakým předpisem se řídí odměňování zaměstnanců v o.p.s.? Obdržela jsem mzdový výměr. Mám nárok na příplatek za práci ve svátek, v sobotu a v neděli? Vedení o.p.s. mi tvrdí, že nárok na příplatky nemám, protože společnost poskytuje veřejně prospěšné služby.
Děkuji předem za odpovědi.