Re: výpověď z nadbytečnosti
Pokud neprohlásíte, že na prodloužení výpovědní doby netrváte, tak bude zbytek výpovědní doby pokračovat po ukončení nemoci. A po doběhnutí zbytku výpovědní doby teprve skončí pracovní poměr. Dovolenou, kterou Vám zaměstnavatel nenařídí vyčerpat a zbude Vám, Vám zaměstnavatel proplatí v posledním měsíci zaměstnání.
Ještě bych se chtěla zeptat, jestlii v době, kdy mi poběží zbytek výpovědní doby budu mít nárok na náhradu mzdy, když už moje funkce bude zrušena a nárok na 3 měsíční odstupné - jsem zaměstnána u tohoto zaměstnavatele 7 let- doba neurčitá
Jestli je pro mne výhodnější ukončit prac. poměr ihned po ukončení nemoci
Děkuji
Jestliže bude Vaše místo zrušeno a zaměstnavatel pro Vás nebude mít práci, pak budete mít nárok na náhradu mzdy a v poslední mzdě Vám bude spočítáno odstupné 3 měsíce, pokud nebylo sjednáno vyšší (protože přece jde o výpověď z důvodu nadbytečnosti). Ale průměr pro výpočet odstupného může být jiný, než by byl kdybyste skončila v termínu, v kterém jste skončit měla.
Průměr se vždycky počítá z výdělků a odpracovaných hodin v předešlém kal. čtvrtletí, takže kdybyste měla skončit např. 31.12., tj. ve 4. čtvrtletí, byl by průměr počítaný z výdělků ve 3. čtvrtletí. Jestliže se ale výpovědní doba protáhne a skončíte např. v 1. čtvrtletí 2013, bude průměr počítaný ze 4. čtvrtletí 2012.
Pokud by se ještě více protáhl, může být stanoven průměr pravděpodobný, který zcela jistě bude nižší než ten skutečný (pravděpodobně nikdo nebude chtít na odstupném vyplácet víc než opravdu musí). Co je pro vás výhodnější, zda netrvat na prodloužení nebo ano, to záleží jedině na vás, myslím, že dost podstatné je také to, jak dlouho před ukončením výpovědní doby nastoupíte na neschopenku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2012 9:06
Dostala jsem výpověď z nadbytečnosti §52c ZP v době, kdy jsem objednaná na operaci, takže prosím o odpověď zkušené - když ve 2 měsíční výpověd.době nastoupím na neschopenku, bude mi výpověď pokračovat až po ukončení nemoci, za jakých podmínek a zda mám nárok na proplacení dovolené,kterou nevyčerpám.
Děkuji za odpověď