Re: 52g nebo 52f
Samozřejmě nevím, jaké "objekty" zaměstnanec neviděl. Takže buď na tu práci nestačí (pak je to f), nebo práci fláká, pak je to možná na g). Ale určitě ne bez předchozího upozornění a bez vyzvání k nápravě. Nápravu pravděpodobně nelze uskutečnit v případě toho samého pochybení, náprava bude spočívat v tom, že příště patřičné objekty nebude přehlížet, ale opraví je rovnou sám. Posoudit míru porušení povinností ale musíte sami, samozřejmě s vědomím toho, že v případě ukončení PP podle §52g) nebude mít nárok na podporu(což vás samozřejmě nemusí zajímat, ale jde o to, aby vás zaměstnanec nedal k soudu, protože takové potrestání bude považovat za nepřiměřené).
Děkuji, dám řediteli ať posoudí § sám. Jinak objektem je myšleno archeol.nález:) A mě právě není moc jasný rozdíl mezi f a g.
Jel do terénu, kde neviděl archeol. pozitivní nález (tzv. objekt) a tuto lokalitu označil jako negativní bez nálezu. Poté tam odjel jiný pracovník a na tom samém místě našel pozitivní nález. Podotýkám, že pracovník, který pochybil u nás pracuje cca 2 roky a má příslušné vzdělení na svoji práci. Děkuji
Nevím jestli by se spíš nedalo říct, že nechtěl vidět,... Ale i tak děkuji za radu. Ředitel mu chce dát "důtku" a já si s tím mám poradit a sepsat. Právě mě jde o to jak by to uspělo u soudu. Můžete mi prosím tedy napsat co lze např. považovat za 52g?Děkuji moc za trpělivost
pokud mu dáte"výtku"-přesněji písemní upozornění, tak to vidím na f),neuspokojivé prac. výsledky. Za závažné porušení bych považoval např. několik áček,méně než 5, způsobení nějaké škody malého rozsahu, někdy i alkohol v práci, to záleží na zam-tšeli, jak stanoví stupně intenzity porušení povinností a k nim sankce, je dobré mít zúpracován Pracovní řád a tam to pěkně popsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2012 14:52
Zaměstnanec řádně nesplnil práci v terénu a to tím, že neviděl objekty, které byly viditelné na první pohled, tedy pochybil. Objekty poté objevil jiný kolega, který tam byl poté vyslán místo 1. zaměstnance. Mám použít § 52g ne 52f? Já osobně bych to viděla spíš na 52g závažné porušení prac. povinností, ale nejsem si jistá. 52f mi nehraje s tím, vyzváním k odstranění (to je myšleno na odstranění toho určitého pochybení)? Nikdy jsem to neřešila a tak nevím. Omlouvám se předem za neznalost. Děkuji za názory.