Re: Nerozdělený zisk - prosím paní v.e.n
Jak píšete, ty penízky na papíře si mohou společníci při zasedání valné hromady rozdělit /samozřejmě, pokud na to mají finanční prostředky/. Do 3 měsíců od valné hromady, pokud si rozdělí HV musí odvést 15% srážkovou daň a mohou si i postupně vyplácet zisk. takže 431 se převede na 428 a 365.
Re: Nerozdělený zisk - prosím paní v.e.n
Tak třeba za rok 2011 vám vyjde HV milion a převedete na účet 431-VH ve schvalovacím řízení. Po schválení účetní uzávěrky se společníci sejdou a rozhodnou se jak se s penězi naloží v souladu s následným peněžným tokem firmy. Pokud peníze na účtě jsou, tak si peníze vyplatí. Pokud nejsou peníze a pravděpoodbně ani nebudou do konce roku 2012,tak se peníze převededou na 428 a vyplatí se třeab následující rok.Takže jak píšete nerozdělený zisk = nevyplacené peníze. Oddělené být nějak musí, protože již jsou jednou zdaněné daní z příjmu PO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2012 20:09
Dobrý den, učím se a jsem "šťoura". Narazila jsem na účet 428 a 429 - nerozdělený zist či ztráta.
Mohl by mi, prosím, někdo laicky (pro méně chápavé) vysvětlit k čemu tyto účty slouží ?
Teoreticky bych věděla, že se na tyto účty převádí HV. Jsou to ale jen penízky na papíře. Nejsou fyzicky dostupné. K čemu tedy jsou ???
Děkuji moc za trpělivost