Re: OT jak banky zpracovávají platby
Na Vašem místě bych poslala písemnou žádost na nadřízené té pobočky, ty peníze musejí mít na tzv.kýblovém účtu a nějaká "slepice" je tam neumí najít. Jestliže z účtu odešly a na Váš účet nepřišly, musí být chyba v bance, chybně natypovaný příkaz a peníze spadnou na vnitřní účet banky. Jsou dohledatelné, dělala jsem v bance, vím jak to tam chodí. Jenom to musí chtít řešit.
děkuji vám za vaše rychlé odpovědi, četla jsem si zákon o platebním styku a podle mého názoru máme nárok ještě na úrok z prodlení. Ještě bych se chtěla zeptat paní anonym,má mít nějaké náležitosti ta žádost nebo to můžu napsat adresa, popsat nějak podobně jak jsem to napsala sem, podpisy...
Doporučuji změnu banky. Pokud tam nejsou zvyklí naslouchat zákazníkům, měli by o ně přicházet, jinak se nic nezmění.
Samozřejmě, že chyba se stane každému, ale že nejsou schopni to vyřešit po urgenci ze strany zákazníka, to je holt tristní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 10. 2012 11:50
dobrý den, moc prosím o radu. Kamarádka mi poslala peníze na můj účet ze svého účtu (jsme u stejné banky), peníze mi nikdy nedošly, tak to byla reklamovat u banky. Peníze ji samozřejmě strhly a v bance ji paní řekla,že jsem je obdržela. Pak řekli, že se ztratily někde v prostoru, "naštěstí" je našly, takže slíbili, že je pošlou na můj účet druhý den. Druhý den mi nic nepřišlo, tak šla do banky podruhé a tam jí řekli, že peníze mají, ale musí to prověřit, aby se neošidili a dali si termín do pátku, což bylo včera. Takže půjdeme znovu do banky, ale ke všemu, byť už nedávala nový příkaz, tak ji včera strhly další peníze a mě opět nic nedošlo. Prosím všechny o radu, jak postupovat a jak se bránit, jedná se o docela velké částky, ale i kdyby to bylo 100kč, tak si to přece nemoučou dovolit!!!!! Důkazy máme, kamarádčin výpis a 2 x stržená platba a můj výpis, kde ani jednou nepřišla platba. děkuji všem