Volby - DPP od-do

• (neregistrovaný)

22. 10. 2012 10:44

Hezký den, moc prosím o pomoc:-)
    Poprvé zpracovávám volby = vyplatit členy atd. okrskových komisí a ostatní dohody s volbami spojenými, ale nevím, od kdy do kdy jim mám zadat trvání dohody. Jen od 12.-13.10.?
    Volby v r.2010 se zadávaly jako DPČ a ta dohoda byla od 23.9. do 10.11., přičemž volby se konaly 15. a 16.10. Jak to bude teď? Vím, že se tentokrát neplatí už ani ZP.
    Nikde jsem nenašla "návod pro méně chápající":-) prosím, poraďte. Moooooc děkuji předem:-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2012 12:51

xJ (neregistrovaný)

Re: volby - DPP od-do
      Členůmvolebních komisí nesmíte vystavovat na tuto činnost DPP, není to pracovněprávní vztah, DPP může uzavřít např. na roznášku vol. lístků.
      Ostatně jistě vám váš krajský úřad poslal metodiky jak na odměny.

http://www.kr-vysocina.cz/volby-do-zastupitelstev-kraju-2012/ds-302169/p1=54516

http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/cz/volby/vyklad-k-financovani-voleb-do-senatu-parlamentu-ceske-republiky-a-zastupitelstev-kraju-26224/

• 22. 10. 2012 14:43

zoufalá (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc:-) Já vím, že členové, předsedové a zapisovatelé to nemají na dohodu. Dohody máme pouze pro uklízečku, mzdovku, obálkovače lístků...
      Bohužel mi žádná metodika nedošla, takže se s tím peru sama. Moc děkuji za odkazy, pročtu to. Díky:-)

• 22. 10. 2012 15:31

xJ (neregistrovaný)

když budete potřebovat, tak se klidně zeptejte, chvílemi sem zaskočím, tak se kouknu jestli něco nepotřebujete doplnit a když budu vědět odpovím

• 22. 10. 2012 16:23

zoufalá (neregistrovaný)

Jéé, dobří lidé ještě nevymřeli:-)
      Tak já se spíš ujistím. Zapisovatele, předsedy a členy si do mzdového programu zadám tak, aby se to chovalo jako DPP - tedy bez SP, ZP a pouze zaplatí daň - pokud nemají podepsané prohlášení... Do zahájení "pracovního poměru" dám den, kdy složili slib, ale kdy dám ukončení? To vlastně nevím:-/ Ostatní dohody na uklízečku a tak už asi zvládnu:-) 1.300, 1.500, 1.600 Kč odměny taky vím... Tak bych moc poprosila jen o výpočet, do kdy ti volebčani tedy pracovali:-) Opravdu moc děkuji za ochotu!!

• 22. 10. 2012 16:35

zoufalá (neregistrovaný)

Aha, už to vidím - ukončení je patnáctým dnem po vyhlášení výsledků voleb, ale kdy bylo vyhlášení - vidím dobře 14.10.? Konec tedy k 29.10?

• 22. 10. 2012 19:37

xJ (neregistrovaný)

Nevím jaký máte program, ale programy pro obce mají v číselníku druh mzdy - odměny členů vol. komise, tedy bez SP a ZP. Počátek je složením slibu a ukončení dnem výsledků voleb. Teď když se nepřihlašuje na ZP, tak počátek ani konec stejně nikam nevyplňujete.
      Pozor jenom na DPP, v pokynech jsem někde četla, že např. na obálkování nemáme uzavírat DPP, protože se to má zvládnou vlastními zaměstnanci i kdybychom měli platit přesčasy. To tedy nevím, jak to dělají velká města, kde mají tisíce voličů. Jinak vyhlášení výsledků voleb je myšleno toto:
      Činnost okrskové volební komise při volbách do zastupitelstva kraje je ukončena patnáctým dnem po vyhlášení výsledků voleb do zastupitelstev krajů Státní volební komisí (tam, kde nebyl podán návrh na soudní přezkum).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).