Re: Vrácení DPH Ukrajinci?
Dobrý den, děkuji moc za odpověď.
Takže teď budu už jen účtovat na 343 vratku DPH při vyplacení té částky v hotovosti a při zaúčtování toho pokladního dokladu to zapíšu do řádku 61, nebo se bude účtovat ještě něco? A zdanitelné plnění má být datum vrácení těch peněz?
Děkuji moc Míša.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
22. 10. 2012 12:02
Dobrý den,
sice jsem procházela příspěvky, ale přesto Vás prosím o radu, tohle jsem ještě neměla...
Naše firma vystavila fakturu pro Ukrajince a ten si při převozu zboží na celnici nechal potvrdit "Vrácení daně fyzickým osobám ze třetích zemí při vývozu zboží". Daň mu budeme vracet.
Jak mám, prosím, správně postupovat s přiznáním daně a se zaúčtováním (s.r.o.)? V přiznání budeme o tuto částku DPH odvádět na FU asi míň?
Děkuji moc za Vaš odpovědi, ještě jsem se s tím nesetkala.
Míša.