Re: RPDP - jak to je?
Vidíte, takový učený pokyn jsem nečetla. Ale zrovna včera jsem mluvila s odběratelem, který rozporoval naši fakturu. A paní tvrdila, že danou věc mají zatříděnou od firmy a jinak než jsme uvedli my. A už se setkala s různým zatříděním stejné věci - vše za peníze od specializovaných firem.
Ano, je to šílené....
Re: RPDP - jak to je?
vycvakne a nacvakne mě pobavilo ... nicméně nejedná se o učený pokyn, spíše o výplod chorého mozku (nevylučuji ani, že se jedná o jiný orgán než mozek). Jeho přesné znění je: "Pokud jde o opravy elektrospotřebičů pro domácnost, které jsou zabudovány jako součást stavby, např. lednice, mrazničky, myčky nádobí, sporáky atd., uplatní se režim přenesení daňové povinnosti v případě, že jde o opravu tzv. výměnným způsobem, kdy jsou s dodáním nového přístroje spojeny elektroinstalační nebo plynařské či jiné práce odpovídající kódu skupiny 43.2 Elektroinstalační, instalatérské a ostatní stavebně instalační práce. Jestliže ale dochází k demontáži, opravě a následné montáži téhož přístroje, jedná se o opravu přístroje, nikoliv opravu pevné součásti stavby a režim přenesení daňové povinnosti se nepoužije, protože jde o službu spadající do subkategorie 95.22.10 Opravy přístrojů a zařízení převážně pro domácnost, dům a zahradu. Uvedený postup se aplikuje stejným způsobem i u plynových spotřebičů."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 10. 2012 10:45
Prosím, výměna vypínače světla - je nebo není PDP, a co výměna FABky? To jsem se dočetla že ne??? Ach jo, děkuji.