Re: Kurzové rozdíly
>Dobrý den, v učetnictví často řeším tento problém a
>nejsem si jistá, zda to je správný postup:
>
>např. si objednáme knihy z Amazonu, zaplatíme je
>kartou z běžného učtu v ČESKÉ měně.
> Mně se na výpisu objeví již ekvivalent v české měně,
>kdy kurz, který byl použit, se většinou moc neblíží k
>tomu, co právě v té době vydává ČNB. Fakturu mám pak
>v cizí měně.
>
>zatím to dělám takto:
>Když přijímám fakturu, tak použiji kurz, který je
>napsaný na faktuře nebo když tam není, tak kurz, který
>platí ke dnu přijetí faktury.
>Z české částky v bance si vypočítám kurz a na základě
>těchto dvou kurzů pak i kurzový rozdíl.
>
>Děkuji za odpověď.
Nedělala bych to jinak, jen si napište směrnici, kde si určíte používání kurzů, platbu v bance- každá banka má své kurzy, kterými přepočítává.
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
25. 10. 2012 10:51
Dobrý den, v učetnictví často řeším tento problém a nejsem si jistá, zda to je správný postup:
např. si objednáme knihy z Amazonu, zaplatíme je kartou z běžného učtu v ČESKÉ měně.
Mně se na výpisu objeví již ekvivalent v české měně, kdy kurz, který byl použit, se většinou moc neblíží k tomu, co právě v té době vydává ČNB. Fakturu mám pak v cizí měně.
zatím to dělám takto:
Když přijímám fakturu, tak použiji kurz, který je napsaný na faktuře nebo když tam není, tak kurz, který platí ke dnu přijetí faktury.
Z české částky v bance si vypočítám kurz a na základě těchto dvou kurzů pak i kurzový rozdíl.
Děkuji za odpověď.