Příspěvek na bydlení - příjmy

• (neregistrovaný)

27. 10. 2012 17:34

Dobrý den,
    pobíráme příspěvek na bydlení. Teď musíme prodat druhý byt, který nám pomáhal přijmem z pronájmu platit úvěr na náš druhý byt. Protože ale splátky úvěru jsou vyšší, původní byt prodáváme, abychom jím splatili celý zůstatek úvěru. Počítá se přijem z prodeje bytu mezi příjmy ovlivňující nárok na příspěvek na bydlení? I když doložíme, že jsme penězi splatili úvěr na bytové potřeby?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 10. 2012 17:49

div (neregistrovaný)

Re: Příspěvek na bydlení - příjmy
      No to snad ne, v tomto státě pobírá příspěvek na bydlení ten, který má v majetku byty !! Neuvěřitelné.

• 27. 10. 2012 20:44

xyz (neregistrovaný)

já taky jsem u vytržení a pak, že nejsou peníze ve státě, no oni nejsou, na dětské domovy, nemocnice...., netuším jak jste to udělala,ale jste fakt dobrá, asi v tom umíte chodit. No nevím, jestli vám někdo poradí.

• 28. 10. 2012 10:54

RenataH (neregistrovaný)

Já hlavně dodám, že v žádosti o příspěvek na bydlení jste měla přiznávat i příjmy z pronámu druhého bytu. A pokud jste je nepřiznávala, pak jste se dopouštěla podvodu, víte to ?

• 28. 10. 2012 15:00

Evinka (neregistrovaný)

No, díky za pochvaly. Takže: pro tyto dávky se nezkoumá váš majetek, takže jsem pro to nemusela dělat nic extra.Nejsem žádná vyžírka státu. Abych se ospravedlnila, pokud vás to zajímá: kdybychom prodali původní byt, neměli bychom na koupi většího. Proto jsme si původní nechali a vzali mnohem vyšší úvěr na nový byt.Příjem z pronájmu je navíc nižší než splátky úvěru.Po letech splácení už úvěr není tak vysoký, proto ho můžeme splatit prodejem původního bytu. Protože jsme se teď dostali do situace, že nemáme dostatečný příjem, požádali jsme o příspěvek na bydlení. Nevidím v tom nic nečistého.
      Samozřejmě jsem příjmy z pronájmu uváděla! Nejsem žádná podvodnice :-).
      A právě proto, že v tom chodit neumím a nechci podvádět, ptám se. Mám zkušenost, že na ÚP moc ochotní poradit nejsou.
      Ale když soudíte, co neznáte a nechcete poradit, zkusím se holt zeptat jinde.

• 28. 10. 2012 17:53

xyz (neregistrovaný)

zkuste

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).