Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 10. 2012 18:19
Mám dotaz, jak je možné, že mě mí zaměstnavatelé mohou pouštět ze směn dřív i přes to že jsem zaměstnaná na stálo. Nahrazovat mě brigádníky. Tím pádem mi chybějí hodiny a musím si je nahrazovat. Tento měsíc jsem měla mít odpracováno 184 hodin, ale chybí mi 8 hodin. Jsem zatím ve zkušební době a vlastně nemám nárok ještě na dovolenou. Tyto hodiny si už nestíhám nahradit. Dnes jsem měla prodlouženou práci na 12 hodin, abych si něco nadělala, ale zase mě pustili po šesti hodinách práce s tím že je svátek a že mě nebudou vyplácet. Dělají to tam takto s každým, spoustě lidem chybí i 16 hodin, podotýkám že každý měsíc. Také dělám osmihodinovky a jsem odsvačována někdy po dvou hodinách práce a někdy klidně až po šesti. Taky už jsem se kvůli tomu kolikrát ohrazovala, ale nikoho to nezajímá. Zajímalo by mě jak se proti takovému chování ohradit, když to udělám v práci, nikoho to nezajímá.
Děkuji za odpověď