Re: daňové zvýhodnění
A co § 38 l)?
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně...
c) jsou-li oba manželé zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele manželky (manžela), že nárok na daňové zvýhodnění současně neuplatňuje druhý z manželů,
Re: takže co s tím ???
>>>dobrý den, prosím o radu:
>>>zaměstnanci se narodilo dítě, předala jsem mu
>>>formulář
>>>k vyplnění pro zaměstnavatele manželky, aby
>>>potvrdili,
>>>že neuplatňuje daňové zvýhodnění ona. zaměstnavatel
>>>manželky však domít podepsat a potvrdit, jelikož to
>>>není
>>>jeho povinnost, že nám musí stačit čestné prohlášení
>>>od manželky.
>>>poradíte mi co s tím?
>>>mohu uplatnit daňové zvýhodnění pouze na základě
>>>podepsaného čestného prohlášení od manželky ?
>>>nebo nemám uplatňovat v rámci měsíční mzdy a ať si
>>>zaměstnanec uplatní daňové zvýhodnění až v ročním
>>>zúčtování daní?
>>>díky moc za pomoc, s tímto případem jsem se ještě
>>>nesetkala, aby zaměstnavatel odmítl podepsat...
>>
>>já už jsem se s tímto také setkala, mám založeno
>>čestné prohlášení
>
>A co § 38 l)?
>
>(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh
>nebo daně prokazuje poplatník plátci daně...
>c) jsou-li oba manželé zaměstnaní, potvrzením od
>zaměstnavatele manželky (manžela), že nárok na daňové
>zvýhodnění současně neuplatňuje druhý z manželů,
Paní Líba vás odkázala na příslušný zákon, který je jednoznačný. Potřebujete potvrzení zaměstnavatele manželky. Pokud budete hodná účetní, zavoláte na mzdovou účtárnu tohoto zaměstnavatele a příslušný zákon jim přečtete, aby si uvědomili, že mají nějakou povinnost vůči svým zaměstnancům a potvrzení vystavili.
Čistě akademická otázka, jak zjišťujete, že je manželka zaměstnána?
Když např. zaměstnanec prohlásí, že manželka zaměstnaná není a nemá tedy kdo potvrzení vyplnit, jak zjišťujete, jestli náhodou nekecá právě proto, že není nikoho, kdo by zaměstnavatele manželky donutil k vyplnění? Nedáte kvůli tomu zvýhodnění na dítě a odkážete ho na daňové přiznání?
problém bývá v tom, že tyto údaje vyplní manžel např. při nástupu do zaměstnání a případnou změnu už nenahlásí, tak že to v době uplatnění dalšího dítěte už nemusí být pravda, oni zaměstnanci dost často při jakékoliv změně nedomyslí, co všechno musí v prohlášení změnit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 7:42
dobrý den, prosím o radu:
zaměstnanci se narodilo dítě, předala jsem mu formulář k vyplnění pro zaměstnavatele manželky, aby potvrdili, že neuplatňuje daňové zvýhodnění ona. zaměstnavatel manželky však domít podepsat a potvrdit, jelikož to není jeho povinnost, že nám musí stačit čestné prohlášení od manželky.
poradíte mi co s tím?
mohu uplatnit daňové zvýhodnění pouze na základě podepsaného čestného prohlášení od manželky ?
nebo nemám uplatňovat v rámci měsíční mzdy a ať si zaměstnanec uplatní daňové zvýhodnění až v ročním zúčtování daní?
díky moc za pomoc, s tímto případem jsem se ještě nesetkala, aby zaměstnavatel odmítl podepsat...