Re: OČR na manželku po porodu
Vystavit by měl ošetřující lékař. Po návratu z porodnice ji bude ošetřovat gynekolog, tak předpokládám, že ten. Ale jestli na to dostane ošetřovné, to nevím. Spousta maminek rodí císařským řezem a otcové chodí do práce nebo si berou dovolenou, aby mamince po návratu z porodnice pomohli.
Re: OČR na manželku po porodu
Pokud je manželka v takovém zdravotním stavu, že potřebuje ošetřování, tak jí ho lékař samozřejmě napíše.
Re: OT: OČR na manželku po porodu
Souhlasím, já osobně jsem rodila císařským řezem dvojčata, po týdnu nás odlifrovali z porodnice, potřebovali volná lůžka, propouštěcím kritériem byl stav dětí, nikoliv můj...manžel pomáhal jak mohl, ale normálně chodil do práce, dovolenou nedostal, očr dle mudr nebylo třeba (a nakonec měl pravdu, ustála jsem to, tak, jak asi každá ženská...)
Re: OT: OČR na manželku po porodu
Tak to většina dnešních matek, které jsou zhruba týden těhotné a už na neschopence , by se určitě zhroutila.
Ale mám taky takové, které když zjistily, že nebudou mít celodenní vycházky, tak zázračně vyzdravěly. Samozřejmě, vím, že některé mají opravdu problémy a opravdu rizikové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 10. 2012 7:50
dobrý den, který lékař může vystavit ošetřovačku na ženu která je po porodu dvojčat císařem, nyní je ještě v nomocnici aby mohl s ní být manžel doma a pečovat o ni. Vystaví gynekolog nebo v porodnici? nemám s tím zkušenost. děkuji za radu.