Odškodnění

• (neregistrovaný)

29. 10. 2012 8:31

Dobrý den,
    měla jsem úraz (nepracovní) v únoru letošního roku na zledovatělém neposypaném chodníku. Do dnešního dne jsem stále v lékařské péči. Předběžné vyjádření lékařů je, že budu mít pravděpodobně trvalé následky. Chci uplatnit odškodnění na MÚ. Nárok na odškodnění mám uplatnit až po skončení léčení nebo v jeho průběbu?
    Děkuji
    RiJa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2012 8:34

xy5

Re: odškodnění
      a to si myslíte, že když nyní nahlásíte na MÚ, že jste si před jejich budovou v únoru měla úraz, že Vám ho odškodní? Pochybuji, že se s Vámi někdo bude vůbec bavit.

• 29. 10. 2012 9:31

RiJa (neregistrovaný)

Nevím, neznám. Nikdy jsem v takové situaci nebyla, proto se dotazuji.
      Přijde mě však nelogické žádat o odškodnění když jsem byla celá polámaná a nikdo nedokázal říci zda budou nějaké následky.

• 29. 10. 2012 9:40

xy5

já znám jen z doslechu od známých
      paní si také na zledovatělém povrchu před budovou, kterou vlastní stát, zlomila ruku
      hned podala žádost o odškodnění a bylo jí sděleno:
      - musí být zachyceno na foto (stačí na mobil)
      - pokud hrozí náledí, smeknutí apod., musí se nosit obuv, která má protiskluzovou podrážku a tedy zabrání smeknutí
      takže z tohoto odškodnění nedostala nic
      ale přeji Vám hodně zdaru, příp. se podělte, jak jste uspěla s nárokem

• 29. 10. 2012 9:55

RiJa (neregistrovaný)

Já jsem fotit nemohla. Kromě toho, že jsem byla v bezvědomí, tak jsem měla zlomeninu pravého bérce a zlomeninu pravé ruky, kterou mě museli srovnat operativně. Rychlou mě volala kolemjdoucí a byl tam ještě jeden svědek. Obuv jsem měla přiměřenou, mám i posudek z Hydrometeorologického ústavu a svědectví, že nebylo posypáno. Z doslechu vím, že úraz měli ještě další tři lidé.
      Protože jsem nikdy nic takového neřešila, tak ani nevím kdy a jak se má taková žádost psát. Přijde mě však opravdu nelogické žádat, když nevím jak bude probíhat léčení.

• 29. 10. 2012 10:05

xy5

přeji Vám, abyste se domohla odškodnění, snad Vám s odpovědí pomůže někdo jiný
      také mi přišlo nelogické, že musí být zdokladováno fotografií
      naštěstí známá nemá žádné trvalé následky, nějaké odškodnění dostala ze svého pojištění, tak to dál neřešila (soudit se nechtěla a v to asi na úřadech doufají, že se lidé soudit nebudou)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).