Re: odškodnění
já znám jen z doslechu od známých
paní si také na zledovatělém povrchu před budovou, kterou vlastní stát, zlomila ruku
hned podala žádost o odškodnění a bylo jí sděleno:
- musí být zachyceno na foto (stačí na mobil)
- pokud hrozí náledí, smeknutí apod., musí se nosit obuv, která má protiskluzovou podrážku a tedy zabrání smeknutí
takže z tohoto odškodnění nedostala nic
ale přeji Vám hodně zdaru, příp. se podělte, jak jste uspěla s nárokem
Já jsem fotit nemohla. Kromě toho, že jsem byla v bezvědomí, tak jsem měla zlomeninu pravého bérce a zlomeninu pravé ruky, kterou mě museli srovnat operativně. Rychlou mě volala kolemjdoucí a byl tam ještě jeden svědek. Obuv jsem měla přiměřenou, mám i posudek z Hydrometeorologického ústavu a svědectví, že nebylo posypáno. Z doslechu vím, že úraz měli ještě další tři lidé.
Protože jsem nikdy nic takového neřešila, tak ani nevím kdy a jak se má taková žádost psát. Přijde mě však opravdu nelogické žádat, když nevím jak bude probíhat léčení.
přeji Vám, abyste se domohla odškodnění, snad Vám s odpovědí pomůže někdo jiný
také mi přišlo nelogické, že musí být zdokladováno fotografií
naštěstí známá nemá žádné trvalé následky, nějaké odškodnění dostala ze svého pojištění, tak to dál neřešila (soudit se nechtěla a v to asi na úřadech doufají, že se lidé soudit nebudou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 8:31
Dobrý den,
měla jsem úraz (nepracovní) v únoru letošního roku na zledovatělém neposypaném chodníku. Do dnešního dne jsem stále v lékařské péči. Předběžné vyjádření lékařů je, že budu mít pravděpodobně trvalé následky. Chci uplatnit odškodnění na MÚ. Nárok na odškodnění mám uplatnit až po skončení léčení nebo v jeho průběbu?
Děkuji
RiJa