Re: Skladové karty-detailně nebo může ob
Ceny jsou důležité na konci roku, kdy neprodané zboží musíte navést na sklad a v lednu zase odúčtovat. Takže pořizovací ceny jsou důležité.
Na konci roku uděláte řádnou inventuru neprodaného zboží, které jinak jistě vedete i na skladových kartách, a hodnotu tohoto zboží (v nákupních cenách) zaúčtujete 132/504. V lednu tento zápis zase odúčtujete (504/112)
Re: Skladové karty-detailně nebo může ob
Děkuji, ale já jsem se spíše ptala na to, kdo určuje (nebo dne je dané) jak moc detailně musí být sklad veden. Jestli musím pro každý druh nápoje - podle názvu mít skl. kartu nebo jestli stačí když všechny zahrnu např. jako nealko, další zase jako pivo (a budou zde různé značky piv), víno (různé značky vín), maso (vepřové, hovězí, přední, zadní atd.). Cena se na těchto kartách bude průměrovat, protože každá značka v dané surovině je jinak drahá a i od jiného dodavatele je jiná. Mě tedy zajímá jestli mohu karty nějak zobecnit a nemuset jich dělat 1000 ale třeba jen 100? Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 11:27
dobrý den, můžete mi prosím poradit? můžeme ve skladu (účetně B), evidenčně zahrnout zásoby do obecných skupin? např. nakupujeme limonády (coca cola, mattony, fanta atd.) - může být vše přijato na skladové kartě jako nealko? nebo je někde dané, že musí být vše zvlášť? jsme restaurace... stejně tak např. maso (vepřové, hovězí atd.), samo jsou tam rozdílné ceny, ale účto jedeme B, takže spíše je pro nás důležité ks (kg) atd. Děkuji