Re: podpora v nezaměstnanosti
Omluvte prosím vměšování do debaty - řeším podobný problém a narazila jsem na par. 67 "Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí ...z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, přísluší ...odstupné..." Rozumím tomu tak, že co se nároku na odstupné týče, nezáleží na formě, pokud důvodem je nadbytečnost zaměstnance...nebo se pletu?
>>>>>Dobrý den chci se zeptat , syn dostal výpověď od
>>>>>zaměstnavatele, protože neměl pro něho práci ale
>>>>>odstupné
>>>>>nedostal. Nevíte jak to bude mít s podporou? Bude ji
>
>>u § 52 by mělo být ještě písmeno, mrkněte pořádně...
>
>Omluvte prosím vměšování do debaty
není co omlouvat, máte problém, sem s ním
- řeším podobný
>problém a narazila jsem na par. 67 "Zaměstnanci, u něhož
>dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí ...z
>důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) nebo dohodou z
>týchž důvodů, přísluší ...odstupné..." Rozumím tomu tak,
>že co se nároku na odstupné týče, nezáleží na formě,
>pokud důvodem je nadbytečnost zaměstnance...nebo se
>pletu?
ne, je to tak, pokud nastane důvod nadbytečnosti zam-tel může dát výpověď nebo se taky může se zam-cem dohodnout na dřívějším rozvázání PP, ale důvod nadbytečnosti a nárok na odstpné je v obou případech.pápá
Vím, že proti Vám nemám šanci :-) Máte mnohem více znalostí v oblasti práva než já.
Já osobně bych tento důvod (přesné číslo a písm. §) na dohodě o ukončení PP mít chtěla - jednak aby se nemohl zaměstnavatel vyhýbat vyplacení odstupného a také proto, abych snadněji na ÚP práce dokázala důvod rozvázání PP a nebyla mi krácená případná podpora. To jsou moje důvody. Přeji příjemný den :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 15:02
Dobrý den chci se zeptat , syn dostal výpověď od zaměstnavatele, protože neměl pro něho práci ale odstupné nedostal. Nevíte jak to bude mít s podporou? Bude ji brát hned od začátku? Děkuji moc Jarka