Re: Ukončení pracovního poměru
Po skončení nemoci byste měla "odpracovat " zbytek výpovědní doby, tj. cca 5 dní, teprve potom skončí váš pracovní poměr. Na zápočtovém listě budete mít PP do cca 5.11. a potom se budete teprve moci hlásit na ÚP. Přesnou dobu vám jistě spočítá zaměstnavatel.
Ano, omlouvám se, nějak jsem přehlédla, že jsste omarodila už první měsíc výpovědní doby. Takže dobu, kterou jste v průběhu výpovědní doby promarodila, byste měla "odpracovat" po skončení nemoci. Pravděpodobně ale zaměstnavatel už místo nemá, takže vám bude po tu dobu platit náhradu mzdy. Ukončení PP po "odpracování "cca měsíce a 5 dní.
Nejsem si jistá, zda toto může prohlásit ještě nyní. Tuším, že to tu kdysi bylo nějakým právníkem vysvětlováno, že by tak musela učinit nejpozději toho 30.6., aby PP skončil tak, jak měl, nebýt nemoci. Ale úplně jistá si nejsem, zkuste pohledat zde v historii.
V každém případě, pokud chcete, aby PP trval co nejdéle , na "odpracování" zbytku výpovědní doby máte ze zákona nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 18:35
Dobrý večer ,potřebuji poradit
V dubnu jsem dostala výpověď pro nadbytečnost s tím ,že výpovědní doba činí 2 měsíce( t.j.k 30.6.2012)
Bohušel 25.5.2012 jsem měla pracovní úraz a nemocenskou budu mít ukončenou k 31.10.2012
Od 1.11.2012 bych se měla hlásit na ÚP.
Co budu mít na zápočtovém listě ? Ukončení PP k 30.6.2012 nebo
k 31.10.2012 . Někdo mi říkal,že bych měla právo si ještě odpracovat co jsem promarodila a potom teprve ukončení PP . Děkuji moc za odpověď.Každý mi říká něco jiného a já nevím jak mám reagovat u zaměstnavatele.