Re: DPP do 10tis a cestovné
Nedělám, ale s kolegyní, která je právě na tu DPP jsme se o tom bavily, protože ona si myslí, že by to naše firma za ní měla odvádět. Máme externí účetní a je nyní na dovolené v zahraničí, jen mě to zajímalo, jestli to je tak správně, nic víc. Našla jsem si na internetu, že by to tak mělo být, ale chtěla jsem si to ověřit. Promintě tedy, že jsem otravovala, počkám si až se naše účetní vrátí z dovlolené.
Re: DPP do 10tis a cestovné
Cestovné se není součástí mzdy. DPP tedy bude pod 10 tis, bez odvodu Sp a ZP.
ZP - minimální platbu si musí paní zajistit sama (sama zaplatí 1080 Kč nebo je zároveň OSVČ a platí si aspoň min. zálohu nebo je zaměstnaná na pracovní smlouvu nebo je pojištěnec státu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 10. 2012 14:57
Dobrý den,
máme zaměstnankyni na DPP. Její výše mzdy je cca 8000Kč měsíčně. Neplatíme ji tedy SP a ZP. Pokud jí však vyplácíme cestovné - používá svůj soukromý vůz k práci - jedná se o obchodního zástupce, měsíčně je to cca 3 - 4000,- Kč, tato částka se dle mého do mzdy nezapočítává a vyplácíme ji na zakladě vyúčtování pracovních jízd. Nebo tuto částku máme připočíst ke mzdě a tudíž za ní odvést ZP a SP?