Re: zboží na reklamu a DPH v POHODĚ
já bych udělala
FD za reklamu 4 000 518/321
FV za zboží 4 000 311/604
a udělala vzájemný zápočet, mám vyřešené DPH a výdejku bych udělala 504/132. Pokud by částky nebyly stejné tak jedna nebo druhá strana by doplatila rozdíl. a to stejné udělá i druhá strana,akorát bude mít obráceně.
FV za reklamu 311/602
FD za zboží 504/321
to byl můj nároz, jak bych to udělala já, budete si muset počkat na další odpověď nebo zavolejte účetní z té druhé firmy,jak to bude dělat, víc vám poradit nemůžu.
Dobré ráno,
tak si uděláte kopii faktury a vytvoříte interní doklad na sponzoring 518/325. Originál faktury založíte do evidence, tam kam zakládáte. Pak vystavíte FaV za zboží ve stejné hodnotě. Poté zápočet.
Nevím o jaké zboží se jedná ani jestli je jednotlivá hodnota menší jak 500, ale nenapadá mě, jak byste to s tou výdejkou udělala aby to bylo dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2012 12:17
Na základě smlouvy jsem vydala zboží.Jako protislužba bude reklama.
Žádná strana nebude fakturovat.V Pohodě jsem vystavila výdejku zboží a zaúčt. 518/132 Kč 5000.Ze zboží musím odvést DPH.Vystavím tedy interní doklad a zaúčtuji základ daně Kč 5000 a DPH Kč 1000,-.Může mi někdo poradit na jaké účty???Nebo jinak výdejku?