Re: Mzda za práci ve svátek
Ano, v tom případě máte nárok na příplatek za práci ve svátek (100%) plus příplatek za práci v sobotu a neděli (hodiny práce v sobotu a neděli x 10% z hodinového průměru).
Takže jestliže je svátek v neděli a Vy pracujete, máte nárok jak na příplatek za práci ve svátek, tak na příplatek za práci v neděli (a ve Vašem případě i příplatek za práci v sobotu). A kdy to byla práce v nočních hodinách, tak by byl ještě k tomu příplatek za práci v noci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
1. 11. 2012 17:14
Dobrý den.
Mám pracovní smlouvu s hodinovou mzdou a dvousměnou pracovní dobu. Zaměstnavatel ale již půl roku nařizuje směny v sobotu a neděli, jednou za čtyři týdny (střídáme se čtyři). Za tyto dny pak máme následující dva dny volno (pondělí a úterý). Vyšly na mě směny 27. a 28.10. 2012 a já se ptám jestli mám nárok na příplatek za práci ve svátek plus příplatek za práci v so a ne. Ve shrnutí směn které podepisujeme mám pouze příplatek za práci v neděli. Volno pravděpodobně nepřichází do úvahy.
Děkuji Karel