Re: Mzda za práci ve svátek
Ano, v tom případě máte nárok na příplatek za práci ve svátek (100%) plus příplatek za práci v sobotu a neděli (hodiny práce v sobotu a neděli x 10% z hodinového průměru).
Takže jestliže je svátek v neděli a Vy pracujete, máte nárok jak na příplatek za práci ve svátek, tak na příplatek za práci v neděli (a ve Vašem případě i příplatek za práci v sobotu). A kdy to byla práce v nočních hodinách, tak by byl ještě k tomu příplatek za práci v noci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2012 17:14
Dobrý den.
Mám pracovní smlouvu s hodinovou mzdou a dvousměnou pracovní dobu. Zaměstnavatel ale již půl roku nařizuje směny v sobotu a neděli, jednou za čtyři týdny (střídáme se čtyři). Za tyto dny pak máme následující dva dny volno (pondělí a úterý). Vyšly na mě směny 27. a 28.10. 2012 a já se ptám jestli mám nárok na příplatek za práci ve svátek plus příplatek za práci v so a ne. Ve shrnutí směn které podepisujeme mám pouze příplatek za práci v neděli. Volno pravděpodobně nepřichází do úvahy.
Děkuji Karel