Re: Exekuce
Jak píše Karoka: stále budete srážet 1. třetinu pro telefon a k tomu už měla být sražena 2. třetina + případná částka zabavitelnou bez omezení pro OZP. Až dosrážíte exekuci pro telefon, začnete 1. třetinu srážet pro MHD. Až dosrážíte i pro MHD, ale ještě nebudou u konce srážky pro OZP, budete obě třetiny plus částku zabavitelnou bez omezení srážet pro OZP. Jestliže ještě nebude dosráženo pro některou z nepřednostních exekucí, ale bude už dosráženo pro OZP, budete stále 1. třetinu srážet pro nepřednostní a 2. třetinu + částku nad budete srážet pro FÚ.
Re: Exekuce
Tak již jsem se tím prokousala, tedy pro zajímavost vypíši.:)
Dále budu pokračovat ve srážení té první nepřednostní exekuce, v příkladu uvedeno z 4/2012-tel. poplatky (1/3 ČM - nepřerušuje se).
Zároveň ale budu srážet i přednostní pohledávku a to druhou třetinou ze mzdy - z příkladu tedy první doručenou přednostní pohledávku (OZP z 9/2012). Finančnímu úřadu, který je také přednostní pohledávkou, ale přišel druhý v pořadí zašlu oznámení o pořadí.Zaměstnanci tedy bude náležet pouze ta třetí třetina ze mzdy. Vzhledem k tomu, že výše mzdy i po potřebných výpočtech není pod nezabavitelnou částku, dále jsem se tím nezabývala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 11. 2012 14:26
Dobrý den,
prosím Vás o radu ohledně exekučních příkazů zaměstnance.
Našemu zaměstnanci byly doručeny tyto exekuční příkazy v tomto pořadí (všechny pravomocné):
04/2012 exekuční příkaz - neuhrazené telefonní poplatky
06/2012 exekuční příkaz - neuhrazená pokuta MHD
09/2012 exekuční příkaz - Oborová zdravotní pojišťovna (přednost.)
10/2012 exekuční příkaz - Finančí úřad - DPFO (přednostní)
Začala jsem tedy srážet první exekuci z 04/2012. Jakmile přišla druhá a nebyla přednostní, zařadila jsem ji jako druhou v pořadí. Ale nyní v 09/2012 a 10/2012 přišly další dvě exekuce, které jsou z pohledu zákona přednostní.
Jakým způsobem nyní postupovat?
1. přerušit srážky z první exekuce a začít srážet přednostní pohledávku/y (jen jednu nebo obě?)
2. srážet první exekuci dál a k tomu i ty přednostní
3. přerušit srážky z první exekuce a začít srážet přednostní pohledávku, která přišla první v pořadí?
Nemohu se zorientovat v zákonných pravidlech.
Předem děkuji všem za jakoukoliv pomoc či radu.