Re: DPP a odvody (odměna za více měsíců)
>Dobrý den,
>prosím o radu.
>
>V prosinci budu vyplácet odměnu z DPP, která je
>uzavřena na období leden - prosinec 2012. Na každý měsíc mám
>doložené výkazy s tím, že odměna bude vyplacena
>jednorázově na konci roku.
>
>Tato bude činit cca 20 000,- Kč. Jak je to v tomto
>případě s odvody? V jednotlivých měsících bysme se přes
>10 tis. nedostali, takže bysme neodváděli.
>
>Předem děkuji za reakce.
>L.
Pokud byste vypláceli v jednotlivých měsících a odměna nepřesáhla v měsíci 10 000,-Kč, pak by se odvody nedělaly. Pokud však odměnu vyplatíte najednou a bude nad 10 000,-Kč, pak musíte odvést SP, ZP a udělat přihlášky.
Dobrý den, moc děkuji všem za upřesnění. Takže rozhodnutím, že odměnu za jednotlivé měsíce vyplatíme až na konci roku jsme poškodili zaměstnance i zaměstnavatele :-/ Trošku jsem doufala, že se to bude posuzovat: leden 2 000,- Kč; únor 1 500,-; ... a na konci roku odměna v celkové výši přesahující 10 tis. ale bez odvodů :-) takže mám ponaučení pro příště.
Ještě jednou děkuji. S pozdravem LH
Přesně tak. Ale třeba jste se mohli dohodnout na tom, že výplata odměny bude nadvakrát - na konci roku v měsících listopad a prosinec, vždy po 10 tis.
Rozhodující je zúčtovaná částka v příslušném měsíci.
Zaměstnance činné na dohody o provedení práce se zúčtovanou odměnou je třeba přihlásit na OSSZ a příslušnou zdravotní pojišťovnu.
Přihlášení na OSSZ – do konce následujícího měsíce po zúčtování odměny vyšší než 10 000 korun, zaměstnanec zůstává přihlášen až do ukončení dohody o PP bez ohledu na výši odměny zúčtované v dalších obdobích
Přihlášení na zdravotní pojišťovnu – do 8 dnů po zúčtování odměny vyšší než 10 000 korun, v případě, že je pro následující měsíc plánována odměna nižší, zaměstnanec se ve stejné lhůtě i odhlašuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2012 7:51
Dobrý den,
prosím o radu.
V prosinci budu vyplácet odměnu z DPP, která je uzavřena na období leden - prosinec 2012. Na každý měsíc mám doložené výkazy s tím, že odměna bude vyplacena jednorázově na konci roku.
Tato bude činit cca 20 000,- Kč. Jak je to v tomto případě s odvody? V jednotlivých měsících bysme se přes 10 tis. nedostali, takže bysme neodváděli.
Předem děkuji za reakce.
L.