Ridicke opravneni B

• (neregistrovaný)

19. 11. 2012 10:04

dobry den chtel bych se zeptat jestli je mozne s ridickym opravenim skupiny B ridit skutr 125 ccm? dedkuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2012 6:28

Milan Jan (neregistrovaný)

Re: ridicke opravneni B
      Ano, lze. Stejně jako autobus, traktor, letadlo a plachetnici. problém je, když vás chytí policie.

Jinými slovy, oficiálně nelze. Zatím.

• 20. 11. 2012 7:54

Mj (neregistrovaný)

Koukněte se do řidičáku - na motorku jsem řidičák nedělala a přesto mám v řádku 1 - povolení řídit "malé motocykly". Předpokládám, že skutr 125 ccm do toho patří (je tam nějaký limit 150).

• 20. 11. 2012 8:50

Milan Jan (neregistrovaný)

To není limit 150, a už vůbec ne limit na 150 ccm. To je pouze poznámka 150. To je fakt takový problém si najít relevantní informace? Internet je jich plný.

Např. zde: "V novém řidičáku mám u skupiny A1 číslo 150. Můžu tedy jezdit na motocyklech o obsahu 150 ccm?

Číslo "150", uvedené na zadní straně řidičského průkazu, je harmonizační kód, který omezuje skupinu A1 do obsahu 50 ccm (§ 11a vyhlášky MD č. 31/2001 Sb. ve znění novel). Takovýmto způsobem je vyřešen zápis původní skupiny řidičského oprávnění pro řízení malého motocyklu s maximálním obsahem 50ccm (M). V žádném případě to neznamená, že držitel tohoto oprávnění může řídit motocykly o obsahu válců do 150 ccm !"

Motocykl o objemu 125 ccm prostě se skupinou B řídit legálně nelze. A znovu opakuji zatím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).