Re: Nevyčerpaná dovolená 2011 a 2012
Nahlédněte do zákoníku práce, část devátá, hlava IV, tam je to popsáno.
Re: Nevyčerpaná dovolená 2011 a 2012
(3) Není-li čerpání dovolené určeno nejpozději do 30. června následujícího kalendářního roku, má právo určit čerpání dovolené rovněž zaměstnanec. Čerpání dovolené je zaměstnanec povinen písemně oznámit zaměstnavateli alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnavatelem na jiné době oznámení.
Takže pokud se dohodne se zaměstnavatelem nebo podá oznámení, může čerpat dovolenou z roku 2011 i teď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2012 10:28
Dobrý den,
řeším teď jak to bude s nevyčerpanou dovolenou za rok 2011 a 2012. Mám zaměstnance, který má za rok 2011 nevyčerpanou celou dovolenou - tedy 20 dní a v tomto roce také. To je dohromady 40 dní!
Bude se to převádět do dalšího roku? Četla jsem, že má zaměstnavatel povinnost do 30. června určit čerpání dovolené. Pokud ovšem zaměstnavatel neurčil čerpání dovolené, má právo určit si dovolenou zaměstnanec ? Nejsem si jista, co teď dělat. Určitě zaměstnance upozorníme, že je třeba si čerpat dovolenou, ale nemůžeme mu určit termín. Chápu to dobře? A do roku 2013 se mu převedou všechny dny nevyčerpané dovolené za rok 2011 a 2012?
Děkuji za odpovědi, opravdu jsem v tomhle docela zmatená.