Re: Dovolená před rodičovskou dovolenou
Této vaší reakci nerozumím. Můžete blíže vysvětlit?
Záleží přece, jak je u toho zástupu formulována doba trvání pracovního poměru.
To se přece netýká zaměstnankyně, které šla na mateřskou dovolenou.
Máte pravdu, že o čerpání dovolené má žádat před skončením mateřské dovolené (ale jak praxe ukazuje, mnohde jsou schopni to přijmout i několik dní později).
Např. u nás máme uzavřenou smlouvu na zástup za MD. Pokud se pracovnice osvědčí, počítá se s ní i na zástup za RD. Pokud si zastupovaná zaměstnankyně požádá o čerpání dovolené, buď už na tuto dobu (první zástup se neosvědčil) bere nová zastupující pracovnice nebo té první se PP prodlouží o dobu čerpání dovolené + RD atd. Prostě někdy by zaměstnavatel kdyby přistoupil na takové zpětné žádosti , tak by nemusel mít se zástupem ošetřenu dobu čerpání dovolené,prodloužení by bylo pouze o dobu RD protože o čerpání si v termínu nepožádala, takže by se automaticky původně sepsaný PP na dobu určitou změnil na dobu neurčitou. Ne všichni mají teď sepsány zástupy za MD, čerpanou dovolenou a RD najednou. Možná ale že jí vyhoví, ale chtěla jsem jen ukázat na to, že to že nejsou uzavřeny mzdy není tak podstatné pro rozhodování, jestli uznat zpětně čerpání dovolené nebo ne.
Abych to upřesnila, zaměstnavatele jsem o čerpání dovolené požádala včas, šlo mi o to, kdy mi dovolenou proplatí, jelikož část čerpám v listopadu a část v prosinci, takže by mě zajímalo, jestli mi to tedy příjde za tu dovolenou ve dvou platbách. Tedy ve výplatě za listopad a ve výplatě za prosinec. Najednou to asi nejde nebo ano. Díky za reakce.
To si děláte srandu ne ? Žádost o čerpání dovolené, které by musel zaměstnavatel vyhovět, by musela být zaměstnavateli doručena PŘEDE dnem, kdy by na tu dovolenou nastoupila. Protože píše, že jí mateřská dovolená skončila v půlce listopadu, tak tuto možnost již prošvihla. Zaměstnankyně i o tuto dovolenou žádá, nikoli, že oznamuje, že ji čerpá. S takovými radami se jděte vycpat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2012 15:00
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to je, když mám ještě 25 dnů dovolené a v půlce listopadu mi skončila mateřská. To mi bude za půl měsíce vyplacena dovolená v prosinci a pak zbývající dny dovolené mi proplatí ve výplatě za prosinec, tedy v lednu? Díky moc.