Prosím o radu - zásoby ve sdružení
>>Dobrý den,
>>
>>chtěla bych se zeptat, zda má rozdělení sdružení FO
>>nějaký dopad na DPH. Dvě FO se rozhodli ukončit
>>sdružení
>>a dále pokračují v podnikání každý sám. Peníze si
>>rozdělili, tak jak to měli ve smlouvě. Pohledávky a
>>závazky neměli. Zajímají mě ale zásoby, které byly
>>nakoupeny
>>v rámci sdružení na jednoho z podnikatelů. Při
>>rozdělení sdružení si tyto zásoby podnikatelé rozdělí
>>rovným
>>dílem k 31.12. Podléhá to DPH? Musí si to ten druhý
>>koupit, nebo si to jen rozdělí? Děkuji za odpověď.
>>V.P.
>
>nejsem si jistá zda bych vám poradila správně, třeba
>vám odpoví někdo kompetentnější
Re: Vypořádání sdružení-prosím paní Janu
Dobrý den, nevím, zda jsem kompetentnější, ale řešila jsem tento problém v půlce roku a dle zístaných materiálu, se musí z hlediska DPH dodanit stav zásob k danému období a majetku.
Spíš řeším, zda když jeden z účastníků sdružení potračuje nadále v podnikání, zda si může uplatnit výdaje paušálem? A teď zda za celé období nebo jen za období, kdy podnikal sám???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2012 22:39
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda má rozdělení sdružení FO nějaký dopad na DPH. Dvě FO se rozhodli ukončit sdružení a dále pokračují v podnikání každý sám. Peníze si rozdělili, tak jak to měli ve smlouvě. Pohledávky a závazky neměli. Zajímají mě ale zásoby, které byly nakoupeny v rámci sdružení na jednoho z podnikatelů. Při rozdělení sdružení si tyto zásoby podnikatelé rozdělí rovným dílem k 31.12. Podléhá to DPH? Musí si to ten druhý koupit, nebo si to jen rozdělí? Děkuji za odpověď. V.P.