Re: nemoceenská + příjem
Pokud bere nějaké prémie za nějaký rabat z objednávek, pak mu je můžete vyplatit. Jde o to, že nesmí pracovat. Pokud mu ale budete něco vyplácet, pak dny nemoci nebudou na ELDP ve vyloučené době, tak je třeba promyslet, zda se oplatí něco vyplácet v době nemoci.
Ono ale záleží na tom, jak to máte sepsané, aby se nejednalo o nevyplacení části mzdy na kterou má zaměstnanec nárok.
Tak takhle by to nešlo - pracovat z domu a brát nemocenskou. Já jsem myslela, že to je provize z dřívějších objednávek. Takže nic nevyplácet, pokud to je za současnou práci.
Teď jsme měli podobný případ, ale nešlo o celý měsíc nemocenské. Jeden z majitelů firmy byl nemocný do 25. 10., na zbylé dny v měsíci měl vypsané k zákl. platu ještě poměrně vysoké prémie (doma vyřizoval neodkladné záležitosti). Nelíbilo se mi to, raději bych to viděla až v příštím měsíci, ale jako pouhá mzdová účetní s tím nic nenadělám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2012 7:16
Obchodní zástupce má ohodnocení - základ + prémie, (tzv. rabat za objednávky). Pokud je dlouhodobě na nemocenské, nemohu mu tyto prémie vyplatit, je to tak? 1. se mu sníží vyloučená doba a 2. když nepracuje, nemůže mít příjem?