Re: Výpověď daná zaměstnavatelem
Musí vám donést potvrzení od vašeho závodního lékaře, že dlouhodobě pozbyl zdravotní způsobilosti vykonávat danou činnost, pak s ním můžete rozvázat PP dle ZP § 52e. Poběží mu 2 měsíční výpovědní lhůta, vy mu však nemůžete nařídit neplacené volno, ale vy mu zaplatíte 100% průměrného výdělku (protože nemůže vykonávat danou práci).
-můžete nabídnout dohodu- skončí ihned, ale to by musel být blázen
--nebo výpověď dle § 52 e), 2 měs. VD, nepl. volno jen na jeho žádost, ale proč by žádal
- nezbyde vám nic,než překážky na straně zam-tele a ty dva měs. mu zaplatit průměrem, pokud nemáte práci- dle § 41/1 ZP,převedení
Je to ale nefér vůči zaměstnavateli. Nemůžeme za to, že už 1,5 roku je na nemocenské a teď mu ještě musíme platit 2 další měsíce za to, že bude doma sedět a kouřit. To se nám tento lstivý zaměstnanec vysměje, že na něho nemáme páku. Kde na to máme brát,to už nám stát neřekne.
Děkuji Vám za rady.
Já se modlit nemusím. Ke slušným lidem se chovám slušně, někdy až příliš sociálně a to se také vůbec nevyplácí, ale tento zaměstnanec je nepoctivý, zlý, líný a proto se dostal do stavu ve kterém je, ale mu to vůbec nevadí a jen se mi směje do tváře. Ale jak píšete. Co nadělám. Zákon je zákon. Zkousnu zuby a ty 2 měsíce přetrpím. Hodně štěstí všem a děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2012 9:40
Ahoj,můžete mi prosím poradit. Když zaměstnanec na základě lékařského posudku nemůže nadále vykonávat svou práci, a jinou pracovní pozici zde nemáme, mám mu dát výpověď ale musím uplatnit 2 měsíční výpovědní lhůtu? Pokud ano, co s ním mám dělat? Můžu ho nechat ty 2 měsíce na neplaceném volnu? Předem moc děkuji