Re: Preneseni danove povinnosti - postup
Musíte si částku DPH vypočítat podle sazby, která je pro plnění platná a v DP to přiznáte na řádku č.10 nebo 11 a odpočet uplatníte na řádku č.43 nebo 44. Dále musíte podat Výpis z evidence pro daňové účely jako odběratel. Formulář se nejlépe vyplňuje na stránkách daňové správy https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
dekuji moc! jeste musim nejak zjistit jak to udelat prakticky v programu. neznate nahodou pohodu? tam to delam tak, ze napr. pri porzeni zbozi z EU u konkretni faktury kliknu na vymerit DPH a vymeri se odvod i odpocet a nauctuje do internich dokladu. bude to v tomto pripade podobne? dekuji.
Jestli máte Pohodu aktualizovanou, tak se zkuste podívat do nastavení, jestli tam to přenesení už není. Jinak účetně by to mělo fungovat stejně jako u pořízení z EU, jen v DP je to na jiném řádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2012 13:10
Dobry den, jsem ztracena, tohle jsem jeste neuctovala a nemam paru, jak se postupuje. Muzete mi prosim poradit?
Prisla faktura, kde je stanoven rezim preneseni danove povinnosti. Po precten prislusneho § (92a) to chapu tak, ze my mame odvest DPH misto dodavatele. A muzeme si take zaroven narokovat, stejne jako je to u porizeni zbozi z EU? Pokud ano, v kterem § bych toto nasla? A vyplnuje se na toto nejaky extra formular nebo hlaseni? Cetla jsem nejakou diskusi, kde se o necem psalo, ale moc jsem z toho nepochopila. Moc dekuji za rady! Inka