Re: Vyúčtování energií
Rozpočítání dle dní nelze udělat, protože jednotkové ceny byly v roce 2012 jiné než v roce 2011. Dále záleží na skutečné spotřebě elektřiny, která určitě není každý měsíc stejná.
fakturu zaúčtujete : 502+343/321
dohadnou položku : -502/389
Dohadná položka je od slova odhad - občas se netrefíme, co se dá dělat.
Požádejte pronajímatele, ať zařídí vyúčtování k 31.12. - problém s dohady zmizí.
no právě že jsem paní volala, že bych potřebovala mít vyúčtované k 31/12 a pak zbytek. a ona mi řekla si si to u nich účtují částku celkem vydělí na dnama a pak rozpočte, ale me to prijde divne, uz jen ceny jak píšete, ale hl. v zimě je větší spotřeba než přes léto....
no problem s přesností dohadu mi nezmizí, nikdy jsem nedokázala spočítat, aby mi vyšlo přesně.... dohad jsem např. ted počítala, z průměru za rok 2011 a vynásobila dnama, které budou zúčtovány...., to je snad ok, ne ?
Můžu s ní nejak řešit ? možná kdyby mi poslala fakturu přímo od eonu, ale jak mám zjisitit spotřebu na naše kanceláře ? podle poměru plochy ?
děkuji za zprávy...
paní mi ted poslala jejich celkovou fakturu od eonu, kde to má docela jednoznačně rozepsané částkama k 31/12. Tak bych si mohla i rozpočítat sama, pokud budu znát jakým poměrem ? Prosím kde zjistím ten poměr ? nebo jak na to ? Nemusím to mít přeci od ní potvrzené... Spíš se divím, že to nechtějí řešit i jiné firmy, kterým to takto posílá...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2012 13:54
Dobry den,
moc prosim zkušené,
ted mi přisla faktura na vyúčtování el. energie od 10/2011 do 10/2012. Mela jsem udělanou dohadnou položku v 2011 502/389. jsme v pronájmu a společnost, která je vlastníkem nemovitosti nám el. rozpočítává pro víc firem, co nás tady je. Otázka je, poslali mi fakturu celkovou a není rozepsáno jaká spotřeba v 2011 a kolik v 2012. Pani mi říkala, at si rozpočítám na dny...., Je toto možné ? Dříve jsme vždy měli přesně rozpočtené, jelikož předchozí pronajímatel fakturu od eonu rozpočítávál k 31/12 a dál..
Moc děkuji za radu jak vyřešit....
A jestě poprosím, dohad v min. roce jsem asi o 1500 kc udělala vyšší. Letos normálně zúčtuji v interních dokladech zápisem - minus 502/389 ?