Zboží z 3 země - kdy NÁKLAD a kdy DPH

• (neregistrovaný)

21. 11. 2012 17:22

1 / Pokud nakupuji zboží ze 3 země, ke kterému dni zboží vstupuje do nákladu ( určitě to není dnem doplnění údajů o přijetí faktury )?
    2 / Ze kterého dne používám kurz pro přepočet zahraniční měny tj.faktury přijaté, kdy je zboží nákladem ( účtüjeme způsobem B )?
    3 / Ke terému dni vstupuje samovyměření DPH ř.7 a 42 ?
    4 / Ke kterém udni vstupuje JSD do daň.přiznání DPH?
    děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2012 9:42

alli (neregistrovaný)

Re: zboží z 3 země - kdy NÁKLAD a kdy DP
      >1 / Pokud nakupuji zboží ze 3 země, ke kterému dni
      >zboží vstupuje do nákladu ( určitě to není dnem doplnění
      >údajů o přijetí faktury )? ke dni přijetí faktury
      >2 / Ze kterého dne používám kurz pro přepočet
      >zahraniční měny tj.faktury přijaté, kdy je zboží nákladem (
      >účtüjeme způsobem B )? ke dni přijetí faktury
      >3 / Ke terému dni vstupuje samovyměření DPH ř.7 a 42
      >? ke dni propuštění do volného oběhu
      >4 / Ke kterém udni vstupuje JSD do daň.přiznání DPH?
      >děkuji moc ke dni propuštění do volného oběhu

• 22. 11. 2012 10:08

bety* (neregistrovaný)

Propuštění do volného oběhu poznám z JSD? Můžete mě trochu nasměrovat, kde to mám hledat. Se stejným datem jako samovyměření DPH vstupuje i JSD?
      DĚKUJI

• 22. 11. 2012 10:11

alli (neregistrovaný)

JSD je daňovým dokladem, z kterého provádíte samovyměření (ne z přijaté faktury), takže je to stejné. Jaká data a v které kolonce máte na JSD?

• 22. 11. 2012 12:46

bety* (neregistrovaný)

Jako první mi přišlo JSD ( ve většině případů doručeno jako první, pak během 14 dnů faktura do dopravce a na konec faktura z 3 země Japonsko - ta chodí jako posledí ).
      JSD s datem 28.10.2012, je zde uvedené datum celního prohlášení tj. 28.10.2012 a uhradit vyměřené clo do 10 dnů. Nejhorší na tom je to, že předpis JSD ani nevím, kam správně zaúčtovat, protože nemám fakturu od dodavatele, zda zaúčtovat na 042, 111 nebo přímo do spotřeby na 501. Jak mám účtovat JSD, když nevím kam? Musím zaúčtovat, aby mohlo dojít k úhradě ( platbu BV správně napárovat ). Jde o přelom měsíce, JSD správně 10/2012 DPH, faktura za např. za mat.dopravu - samovyměření ř. 7 a 42 11/2012?
      děkuji

• 22. 11. 2012 12:53

alli (neregistrovaný)

Samovyměření děláte z JSD základ z kol. 47+clo+doprava do 1. místa určení v ČR (u dopravy záleží, v jaké podmínce je zboží dovezeno-podívjete se do kol. 20) a dáte do 10/2012. Pro přepočet na Kč se použije celní kurz. Z faktury za zboží a dopravu žádné samovyměření neděláte. Předpis si můžete zatím dát na 501 a po dojití faktury za zboží přeúčtujete na správný účet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).