Re: Prodej OA: DPH
xxxxxxx
Díky za odpověď. Nemůže ale nastat problém v tom, že auto koupil společník jako fyzická osoba?
Mám zato, že faktura se najde, určitě DPH nebylo uplatněno (zaprvé to nešlo, zadruhé se jednalo o FO nepodnikající).
Kdyby s.r.o. auto od FO zakoupilo, je mi to jasné, ale tím, že FO coby společník auto "použil" jako nepeněžní vklad, tak jsem stále na pochybách. I když je fakt, že ani s.r.o. DPH z nepeněžního vkladu neuplatnilo :-))
Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 11. 2012 19:03
Dobrý večer,
snažím se proklikáním dostat k nějaké odpovědi, ale jaksi jsem se "domotala".
Nepeněžní vklad společníka s.r.o. představuje osobní automobil.Vím, že první registrace vozu byla v roce 2006, kdy ho ovšem koupil společník, netuším. Auto bylo vloženo do společnosti v roce 2011, nyní se společnost rozhodla auto prodat.
Nejsem si jistá, zda lze použít ustanovení §62 ZDPH a prodat bez DPH.
Díky moc za každou radu, případně za nasměrování, na který § se mám ještě podívat.