Re: RD,přivýdělek a následná MD?
Čerpat PPM je vaše právo, nikoliv povinnost. Pokud nechcete práci přerušit, znamená to, že nebudete čerpat ani mateřskou ani rodičovskou dovolenou. To je volno v zaměstnání. Zřejmě jste tím měla na mysli, že si zažádáte o rodičovský příspěvek od narození dítěte.
Re: RD,přivýdělek a následná MD?
V době porodu a bezprostředně po něm asi do práce chodit nebudete, tak že si budete muset vyřešit nějak tuto dobu. Lékař pravděpodobně nebude chtít vystavit neschopenku, protože tu může vystavit jenom v případě, pokud zaměstnanec doloží od OSSZ potvrzení, že nemá nárok na PPM (což nebude váš případ), tak že asi budete čerpat dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2012 21:39
Dobrý den,
poprosím o radu jsem od 19.7.2011 na MD a od 1.2.2012 na RD do 2 let věku dítěte,u zaměstnavatele u kterého jsem nastoupila na MD a RD mi skončila prac.smlouva na dobu určitou k 30.9.2012.Od 1.9.2012 jsem si sehnala přivýdělek na částečný úvazek na 40hodin za měsíc za 7000Kč hrubého a jsem těhotná ,termín porodu mám 24.4.2012.Otázka zní zda z nového prac. poměru musím nastoupit na MD nebo rovnou jdu na RD,druh práce je takový ,že jí zvládnu a nechci jí přerušit,protože je druh práce důležitá pozice .Děkuji mnohokrát.