Re: OT- čid + úředníci úp
co by vám někdo mohl vysvětlovat ? Já jsem se již mnohokrát setkala s tím, že referentka na ÚP řekla uchazeči nepravdivou informaci. Např. že když se odhlásí z ÚP začástkem měsíce, že si za zbytek měsíce musí ZP doplatit, že si vůbec v době pobírání podpory nesmí přivydělávat (než mě začne někdo kamenovat, že opravdu nesmí, podotýkám, že to není pravda - pokud budu mít DPP třeba pouze na 2 dny, za které si vydělám 2000 Kč, po dobu těch 2 dnů nedostanu podporu, která je třeba 250 Kč/den, ale místo 500 Kč dostanu 2000). Zejména ty skutečnosti týkající se ZP a SP referentky nevědí. Pánovi bych poradila, aby se zeptal přímo na ZP, aby věděl, kdo z vás dvou má pravdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2012 22:35
Dobrý den,
dnes přišel pán na pohovor- ucházející se o občasnou výpomoc na DPP.
Má invalidní důchod 1.-2. stupně, je vedený na úřadu práce- nebere podporu, bude žádat od února o starobní důchod.
Na ú.p. mu bylo sděleno, že v žádném případě nesmí přesáhnout 4000,- Kč, jinak že ho vyřadí z evidence zpětně a bude si muset zaplatit zdravotní a sociální.
Tu část do plného pojištění- ZP a soc., když je ten čid.
Vysvětlovala jsem mu, že jako invalida nemusí, že je za něj plátce stát.
Jen aby se spojil se svojí ZP a domluvil se.
Ty jo, do krve se hádal, že to tak je, že mu to pokaždé opakují a zdůraznují, že bude muset doplatit ZP a soc. pojištění- když bude vyřazen z evidence, nebo se odhlásí..
Připadala jsem si jako blbec.
Tak jsem z toho jelen.
To je zas "nějaká novinka- jedna paní povídala", nebo to má souvislost s tou žádostí o starobní důchod?
Prosím vysvětlí mi někdo?
Mona