Pravděpodobný nebo průměrný výdělek?

• (neregistrovaný)

22. 11. 2012 9:32

Zaměstnanec odpracoval v měsíci září 8 dnů a dnešním dnem končí a proto mu vystavuji započt.list a potvrzení výdělku pro pracák. Program mi spočítal průměrný výdělek z těch 8 odprac.dnů vč.přesčasu, ale mám za to, že když ve 3.čtvrtletí neodpracoval 21 dnů, že by mi prům.výdělek program počítat neměl a měl by se spočítat ručně.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2012 14:29

xJ (neregistrovaný)

Re: pravděpodobný nebo průměrný výdělek?
      Ano, stanovíte průměr z pravděpodobného výdělku. Během měsíců říjen a listopad jste k ničemu žádný průměr nepotřebovala?

• 22. 11. 2012 14:56

TD (neregistrovaný)

Během října ne, ale budu jej potřebovat pro listopad, kdy se bude zaměstnanci proplácet nevyčerpaná dovolená. Průměr jsem počítala akorát pro 2.čtvrtlení pro zářijový svátek, takže si myslím, že bych jej mohla použít i jako průměr pro 3.čtvrtletí-zaměstnanec odvádí pořád standartní výkon, takže je předpoklad, že průměry by se za čtvrtletí výrazně neměnily. Otázkou je kdyby třeba dělal více přesčasů. Jestli i tohle nějak zohledňovat?

• 22. 11. 2012 15:43

Kara (neregistrovaný)

Pravděpodobný je co nejvíce podobný pravdě. Klidně to může být i ten ze zářijové práce (v červenci a srpnu nepracoval?). Nerozumím ale tomu, jak píšete, že průměr jste počítala pro 2. čtvrtletí pro zářijový svátek - září je 3. čtvrtletí, ne 2.

• 22. 11. 2012 17:43

TD (neregistrovaný)

Ale náhrady mzdy se pro 3.čtvrtletí, berou ze 2.čtvrtletí, ne? Když zadám pravděpodobný výdělek pro výpočet náhrady za svátek v září,program mi to automaticky zapíše do 2.čtvrtletí. Je to špatně?

• 25. 11. 2012 19:35

Kara (neregistrovaný)

Já Vám fakt nerozumím. V každém čtvrtletí se platí náhrady (dovolená, svátek, lékař apod.) nějakým hodinovým průměrem. Tento hodinový průměr se vždy vypočítá z výdělků a odpracovaných hodin v předešlém čtvrtletí, pokud v tomto předešlém čtvrtletí odpracoval aspoň 21 směn. Např. Dovolená ve 3, čtvrtletí (tzn. v červenci až září) se platí průměrem, který byl vypočítaný z výdělků a hodin, které byly ve 2. čtvrtletí (tzn. v dubnu až červnu). Ve Vašem případě končí zaměstnanec ve 4. čtvrtletí, takže musíte použít průměr, který byl vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin ve 3. čtvrtletí (tzn. v červenci až září), pokud v červenci až září odpracoval aspoň 21 směn. Pokud v červenci až září neodpracoval ani 21 směn, použije se hodinový průměr pravděpodobný, tzn. nějaký co nejvíce podobný pravdě.

• 26. 11. 2012 13:46

TD (neregistrovaný)

Tak jak to píšete, tak jsem to i myslela. Jen jsem to krkolomě vyjádřila. Počítala jsem to tak, jak píšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).