Re: Max.výše nezdanitelného příjmu
Záleží co myslíte pod pojmem mimořádný příjem?
Pokud např. prodáte jablka, protože se Vám jich letos urodilo hodně, pak je tento příjem do 20000 osvobozen a je jedno, zda přiznánípodáváte nebo ne, nikam tento příjem neuvádíte. Pokud byste si ale nasadila jablkový sad za účelem zisku a např. v roce 2012 prodala jablka pouze za 5000, pak nemusíte DP podávat, protože kromě příjmů z HPP máte ostatní příjmy do 6000,- Kč. Pokud ale z nějakého jiného důvodu přiznání podáte, pak musíte uvést i tento příjem 5000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2012 10:33
Dobrý den, mám otázku do jaké max. výše můžu mít mimořádný příjem (jsem zaměstnaná na HPP) aniž bych tento příjem musela zdaňovat-je to 20tis., nebo 6.000,-? Pokud jsem se správně dočetla, tak pokud to bude do 6.000,- tak tento příjem nemusím uvádět v DP, pokud to bude vyšší, musím jej uvést, ale do 20tis. jej nebudu danit... Je to tak?