Nevyčerp.dovolená - jak správně účtovat

• (neregistrovaný)

22. 11. 2012 10:41

Dobrý den, prosím o radu.

V roce 2010 jsem proúčtovala nevyčerpanou dovolenou za rok 2010 na účet 521/389 a v roce 2011 opačným zápisem.

Nyní u nás probíhá kontrola a toto mi napadli, že to tak nejde a doměřili mi pokutu-penále za neoprávněné krácení daně ve výši 8.200 Kč.
    Poradí mi někdo, jak by se to mělo správně účtovat, abychom předešli krácení daní - teda zvyšování nákladů.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2012 11:13

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: nevyčerp.dovolená - jak správně účto
      O nevyčerpané dovolené se neúčtuje. Na konci roku můžete účtovat pouze o nevyčerpané dovolené, o které s určitostí víte, že bude v příštím roce proplacena z důvodu skončení pracovního poměru. Takových případů asi moc mít nebudete, spíše nenastane žádný.

• 22. 11. 2012 11:17

VeronikaKA (neregistrovaný)

nevyčerpaná dovolená, které se převádí do dalšího roku, se nijak neúčtuje...pokud je to vše v souladu se ZP a převede do dalšího roku a až v momentě jejího čerpání je to pro Vás náklad (521), jelikož se to vše promítne do hrubé mzdy

• 22. 11. 2012 11:20

v.e.n.d.y.

Tak mě teda nutili auditoři tvořit nedaňovou rezervu na nevyčerpanou dovolenou. Ale tazatelka ji dala do daňových nákladů, což bylo špatně, to souhlasím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).