Re: Daňový bonus - 34,- Kč
Ano, vím že se nevyplácí. Ale po odečtení daně a daňového bonusu mi vzhikla částka 34,- Kč. To již nebylo vyplaceno z vlastních zdrojů a tím mi vznikla pohlédávka vůči FÚ. No a právě, že to nemohu uplatnit na FÚ, protože je částka nižší nežli 50,- Kč, tak to musím nějak zlikvidovat Interním dokladem. Nevím právě jak. Díky Lenka.
A nebylo by jednodušší opravit mzdu (bonus 0) a vložit do pokladny 34 Kč než se s tím takhle trápit? Stejně byste musela "opravu" daně provést příští měsíc. Teoreticky můžete požádat o vrácení částky daného pracovníka, ale on nemůže za to, že to Váš program nehlídá. Podívejte se do nastavení pro daně.
Dobrý den, já už tedy nevím co s tím. Nejedná se o jednoho pracovníka, ale jde o součet tří pracovníků a žádný se nedostane pod 50,- Kč. Celkem jsem vyplatila na dani 6.510,- z toho byl 6.544,- Kč daňový bonus (částky 3.538,-,1.889, 1.117,-). To jsem vyplatila. Ale ten rozdíl 34,- Kč mezi daní a daňovým bonusem je právě těch 34,- Kč co nad 50,- Kč doplácí FÚ. Tak právě nevím jestli vytvořenou pohledávku 34,- Kč vůči FÚ, nějak proúčtovat interním dokladem a jak. Děkuji moc. Lenka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2012 12:54
Dobrý den, prosím pěkně o radu jak proúčtovat interním dokladem vycházející částku daňového bonusu z ř. 1 vyplacených z vlastních fin.prostředků.
Je to menší částka nežli 50,- Kč, to znamená, že ji memohu uplatnít na FÚ.
Teď mi ovšem vznikla pohledávka a nevím jak ji proúčtovat, abych ji zlikvidovala.
Děkuji moc za pomoc.
LenkaD.