Faktura z Polska - dodatečné DPH ?

• (neregistrovaný)

23. 11. 2012 9:09

Dobrý den, OSVČ (plátce) mi nyní přinesla přijatou fakturu z Polska-plátci, za přepravu zboží z ČR do Řecka (plátci).
    Zboží bylo přepraveno v 6/12, faktura je datována dne 24.9.
    Mám podat dodatečné DPH do 6, nebo 9/12, nebo můžu zahrnout do řádného za 10/12 ?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2012 10:28

B. (neregistrovaný)

Re: Faktura z Polska - dodatečné DPH ?
      Správně do 6/12 kdy byla služba uskutečněna.
      Pokud ji dáte do 10/12 můžou Vás pouze penalizovat za časový posun, ale daňová povinnost je nulová, takže záleží od částky, možná bych to riskla.

• 23. 11. 2012 12:56

Michaela K. (neregistrovaný)

Jenom ještě, když bych dělala řádné za 6/12, jakou částku bych uváděla do přiznání, když v ruce nic nemám, ani nebyla žádná zálohová faktura, jen vím, že proběhla "jakási" přeprava?
      (mám to i u jiných faktur, dodávka např.10/12, ale faktura za přepravu bude třeba až v 11/12)

• 25. 11. 2012 19:27

B. (neregistrovaný)

Pokud se jedná o posun o jeden měsíc tak s tím nic v naši firmě neděláme. Máme hodně přijatých faktur za přepravní služby, které nám přes naši snahu nedojdou v termínu. Dle vyjádření našeho správce daně, tak ano, tato služba jednoznačně, patří do měsíce ve kterém byla poskytnuta, ale bylo nám doporučeno, abychom dodatečné nepodávali . To bychom je museli podávat měsíčně a stejně nula od nuly pojde ... :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).