Re: Faktura z Polska - dodatečné DPH ?
Jenom ještě, když bych dělala řádné za 6/12, jakou částku bych uváděla do přiznání, když v ruce nic nemám, ani nebyla žádná zálohová faktura, jen vím, že proběhla "jakási" přeprava?
(mám to i u jiných faktur, dodávka např.10/12, ale faktura za přepravu bude třeba až v 11/12)
Re: Faktura z Polska - dodatečné DPH ?
Pokud se jedná o posun o jeden měsíc tak s tím nic v naši firmě neděláme. Máme hodně přijatých faktur za přepravní služby, které nám přes naši snahu nedojdou v termínu. Dle vyjádření našeho správce daně, tak ano, tato služba jednoznačně, patří do měsíce ve kterém byla poskytnuta, ale bylo nám doporučeno, abychom dodatečné nepodávali . To bychom je museli podávat měsíčně a stejně nula od nuly pojde ... :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2012 9:09
Dobrý den, OSVČ (plátce) mi nyní přinesla přijatou fakturu z Polska-plátci, za přepravu zboží z ČR do Řecka (plátci).
Zboží bylo přepraveno v 6/12, faktura je datována dne 24.9.
Mám podat dodatečné DPH do 6, nebo 9/12, nebo můžu zahrnout do řádného za 10/12 ?
Děkuji