Re: doklad o výši ročního příjmu
Děkuji vám děvčata za rady. Mám dojem, že to dělám dobře, asi opravdu bude nějaká nezkušená úřednice. Zatím jsem nic neopravila, počkám ještě na další reakce.
Protože jsem to vyplňovala teď 2 zaměstnacům a byli tam společně. Ten jeden si v r. 2011 podával daňové přiznání (daně za r. 2010), takže jsem jsem mu vyplnila pouze ap) a ona se ho ptala, jestli si podával za r. 2011 (v r. 2012) daňové přiznání, že jsem mu tam nevyplnila příjem, ale pojistné. Tak mi hned volala, že to mám špatně u obou zaměstnanců, tím pádem i u toho, co si daň. přiznání nepodával, ale dělala jsem mu RZD, protože podle ní jsem tam měla mít RZD za r. 2011, vyplacený v r. 2012.
Zkuste se třeba zeptat na úřadě v jiném městě, jak to počítají, a odvolejte se na to, že máte pochybnosti o postupu jiných úředníků, na to většinou slyší a rádi poradí. Mně jednou úřednice řekla, že do a1 musím vyplnit hrubou mzdu, tak jsem to tak dělala a pak mně zde někdo řekl, že "chudáci zaměstnanci". Mimochodem, taky by mě zajímalo, jak přišla na to, že to máte špatně. To jí tam zaměstnanec přinesl pro kontrolu výpl. pásky?
zákon o státní sociální podpoře § 5
odst.2) Byla-li poplatníkovi daně z příjmů zvýšena, popřípadě snížena daň z příjmů podle zákona o daních z příjmů, p ř í j e m uvedený v odstavci 1 se o toto zvýšení snižuje, popřípadě se o toto snížení zvyšuje v t o m k a l e n d á ř n í m r o c e , zjišťuje-li se rozhodný příjem za kalendářní rok, nebo v tom kalendářním čtvrtletí, zjišťuje-li se rozhodný příjem za kalendářní čtvrtletí, v n ě m ž d o š l o k t a k o v é m u z a ú č t o v á n í.
k zaúčtování přeplatku an dani za rok 2010 došlo v roce 2011, tak že přeplatekl za 2010 vyplacený např. v březnu 2011 patrí do příjmů za 2011
>>>>>>>>>Zpracovávm to stejně, jako vy, dle mzdového listu
toho
roku,který potvrzuji,tak to mám asi taky blbě.:(
Pravda je, že jich moc nepotvrzuji.
já toho taky moc nevyplňuji, ale udělala bych to
stejně jako vy - vyplnila příjem, který dostal v roce
2011.
Vratka daně v roce 2012 do toho podle mě už nepatří.
Děkuji vám děvčata za rady. Mám dojem, že to dělám
dobře, asi opravdu bude nějaká nezkušená úřednice.
postupu jiných úředníků, na to většinou slyší a rádi
poradí. Mně jednou úřednice řekla, že do a1 musím
vyplnit hrubou mzdu, tak jsem to tak dělala a pak mně
zde
někdo řekl, že "chudáci zaměstnanci". Mimochodem,
taky
by mě zajímalo, jak přišla na to, že to máte špatně.
To jí tam zaměstnanec přinesl pro kontrolu výpl.
pásky?
Aha, už to čtu.
Nejhorší je, že člověk počítá automaticky, je
přesvědčený, že je to správně a pak vás někdo
napadne,
že to
děláte špatně a najednou člověk neví ani kolik je
1+1.
Tak jsem si zavolala na okresní úřad a výpočet je
správný. Ach jó, ti úředníci dokážou člověka zblbnout.
Teď
musím danou úředníci přesvědčit, že ví, že nic neví.
zákon o státní sociální podpoře § 5
>odst.2) Byla-li poplatníkovi daně z příjmů zvýšena,
>popřípadě snížena daň z příjmů podle zákona o daních z
>příjmů, p ř í j e m uvedený v odstavci 1 se o toto
>zvýšení snižuje, popřípadě se o toto snížení zvyšuje v
>t o m k a l e n d á ř n í m r o c e , zjišťuje-li
>se rozhodný příjem za kalendářní rok, nebo v tom
>kalendářním čtvrtletí, zjišťuje-li se rozhodný příjem za
>kalendářní čtvrtletí, v n ě m ž d o š l o k t a k o
v é m u z a ú č t o v á n í.
>k zaúčtování přeplatku an dani za rok 2010 došlo v
>roce 2011, tak že přeplatekl za 2010 vyplacený např. v
>březnu 2011 patrí do příjmů za 2011
Možná jí tam zaneste zákon o sociální podpoře, třeba neumí číst. Je to boj s větrnými mlýny, někdy tam opravdu sedí "odborníci", je to hrůza.Všem pevné nervy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2012 9:11
Do a1) počítám čistou mzdu mínus daňový bonus plus vratku daně(bez daňových bonusů), kterou dostal ve výplatě v daném roce(ne za daný rok). Př. dělám doklad příjmu za r. 2011, tam započítám vratku daně kterou jsme mu vyplatili v roce 2011 ze RZD za rok 2010.
Je to špatně??? Teď mi volali z úřadu, že to je špatně, že tam má být vratka daně za rok 2011, kterou jsme vyplatili v r. 2012.
Tak teď nevím, dělám to špatně nebo tam sedí úřednice, která dělá svoji práci špatně?
Prosím, jak to počítáte vy? Děkuji.