Re: FAV - výroba, montáž ocelového schod
Děkuji a ještě jeden dotaz, když schodiště je součástí budovy, tak by měl být součástí budovy i výtah. A pokud já ten plechový výtah budu polepovat dekorativní fólií nebo nerezí nebo sklem na místě samém, v té budově, kde je ten výtah už namontovaný jak mám v takovém připadě vystavit fakturu? v režimu PDP nebo s 20 % daní?
Re: FAV - výroba, montáž ocelového schod
Protože v případě, že by to opravdu muselo být v PDP a Vy byste fakturovala s daní, tak by si Váš odběratel uplatnil neoprávněně odpočet daně a měl by s tím při případné kontrole problém. Pokud je fakturováno v RPDP, nikdo nic neodvádí ani nenárokuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2012 11:49
Dobrý den,
jsme plátci DPH a vyráběli jsme a montovali taktéž pro plátce DPH ocelové schodiště. Jak vystavit fakturu? S 20% DPH nebo v režimu PDP? Hledám v klasifikaci produkce CZ-CPA a nemůžu najít. Našla jsem jen instalaci (kovových) požárních schodišť pod kódem 43.29.12, copak všechna schodiště v objektech pro ekonomickou činnost jsou požární? Já myslím, že mi vyráběli klasický z patra do patra.
Děkuji