OT státní byty

• (neregistrovaný)

24. 11. 2012 21:49

dobrý den, prosím o pradu, protože každý mi říká něco jiného i paní na městském úřadě. Bydlím ve státním bytě s dědem, takže jsem jeho vnučka. Jsem tu nahlášená 16let s trvalým bydlištem a přihlášena na služby. Slyšela jsem, že pokud by děda zemřel, tak zde můžu bydlet ještě 2 roky a pak se musím vystěhovat. Volala jsem na úřad pod který spadáme a tam mi paní řekla, že když mám společnou domáctnost alesponň 1 den s dedečkem, tak v bytě automaticky můžu bydlet. Myslela jsem,že můžu zde bydlet,když v bytě bydlím 5let,nemám nemovitost a jsem přihlášena na služby. děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2012 10:53

pája

Re: OT státní byty
      ¨§ 706 / 1 obč. zák. - ..práva a povinnosti z nájmu při úmrtí nájemce přejdou na osobu, která žila v bytě s nájemcem ke dni jeho smrti a nemá vlastní byt.
      odst. 2: nájem bytu po přechodu dle odst. 1 skončí nejpozději uplynutím 2 let od okamžiku přechodu nájmu.

• 26. 11. 2012 7:35

1234a (neregistrovaný)

Re: OT státní byty
      no já to chápu. vemte si soukromej byt, kde se vám takhle budou střídat generace a vy ani vaše děti a vnoučata ho v životě nebudete moct užívat i když je váš, aniž byste sháněla nájemníkům bydlení. u státního je předpoklad, že s vámi sepíší smlouvu, pokud řádně platíte, i po těch dvou letech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).